AfterDawn logo

Sapphire HD 7950 kuvissa

Panu Roivas Panu Roivas

AMD:n Radeon HD 7950 julkaistaan näillä näkymin tammikuun lopulla, ja aiempien huhujen mukaan heti julkaisun myötä tarjolla on custom-malleja omine jäähdytysratkaisuineen. Guru3D-sivuston foorumeille ovat ilmestyneet ensimmäiset kuvat Sapphiren omasta 7950-kortista.

Guru3D-foorumeilla majaa pitävä käyttäjä asder00 on vuotanut ensimmäiset kuvat Sapphire HD 7950 -näytönohjaimesta, joka käyttää Sapphiren omaa jäähdytysratkaisua. Sapphiren kortti eroaa ainakin jäähdytysratkaisultaan referenssimallista, sillä siinä on kaksi 90 mm tuuletinta jäähdyttämässä viidellä lämpöputkella varustettua jäähdytyssiiltä. Samankaltainen jäähdytys löytyy jo Sapphiren edellisen sukupolven Dual Fan -malleista, jotka ovat menestyneet arvosteluissa hyvin lämpö- ja melutestien osalta.


7950 käyttää 7970:n tapaan Tahiti-piiriä, jonka tukena on 3 Gt GDDR5-muistia. Kellotaajuudeksi on ilmoitettu 900 Mhz, ja Stream-prosessoreiden määräksi 1792, eli 15% vähemmän kuin 7970:ssä. Speksien perusteella suorituskyvyn voisi siis olettaa olevan n. 15-20% heikompi kuin 7970:n, joten kortti asettuisi lähelle Nvidian Geforce GTX 580:n tasoa suorituskyvyltään, mutta muistia siinä olisi tuplasti.

Liittimien osalta kortti vastaa AMD:n referenssiä, eli 1xDVI, 1xHDMI ja 2xDP. Oletettavasti ensimmäisissä custom-korteissa myös piirilevy ja komponentit ovat myös referenssiin pohjautuvia, mutta varmuutta tästä ei ole. Radeon HD 7950:n hintaa ei ole vielä julkaistu, mutta aikaisempien sukupolvien perusteella se asettunee enimmillään 100 euroa halvemmaksi kuin 7970, eli arviolta 450 euron hintaluokkaan.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki