AfterDawn logo

Asukselta 27-tuumainen WQHD-resoluution IPS-monitori

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

Tietokonemonitoreiden markkinoita hallitsee tällä hetkellä 23-24 tuuman Full HD -monitorit, mutta valmistajat ovat myös tuomassa markkinoille entistä enemmän suurempia ja laadukkaampia 27-tuumaisia 2560x1400-resoluution näyttöjä. Uusimpana tulokkaana on Asus VA278Q.

Asuksen WQHD-resoluution LED-taustavalaistu näyttö käyttää 27-tuumaista IPS-paneelia samaan tapaan kuin jo markkinoilla löytyvät Dellin (U2711), HP:n (ZR2740W), Fujitsun (P27T-6) sekä Applen (Cinema Display 27") näytöt. VA278Q-näytössä on mattapinnoite ja siitä löyty myös ProArt-mallistosta tuttu QuickFit Virtual Scale -kuvanskaalaus esimerkiksi valokuvien printtaustöitä varten.

Näytön saa myös pystyasentoon, ja liitäntöinä toimii dual-link DVI, DisplayPort ja HDMI, joista viimeinen ei kuitenkaan yllä 2560x1440-resoluutioon asti. Asus ei ole vielä kertonut näytölle hintaa, mutta vastaavat 27" WQHD-näytöt liikkuvat 500-1000 euron välimaastossa.

2 KOMMENTTIA

Robustus1/2

Tuommoiseen kun tottuu, niin ei ole paluuta vanhaan. Tavallinen Full HD 24'' tuntuu joltain 80-luvun tekniikalta. Niin se vain on.

Ranvier2/2

Originally posted by Robustus:

Tuommoiseen kun tottuu, niin ei ole paluuta vanhaan. Tavallinen Full HD 24'' tuntuu joltain 80-luvun tekniikalta. Niin se vain on.

Pistäpäs 80-luvulla valmistettu tietokoneen näyttö siihen sun 24" näytön viereen ja tuu sit kommentoimaan uusiks. Varmasti sen jälkeen se 24" näyttö tuntuu ihmeen uudelta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT