AfterDawn logo

HDCP-suojauksen rajoitteiden kiertoon löytyi laillinen menetelmä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Andrew "bunnie" Huang on onnistunut löytämään MITM-haavoittuvuuden (Man in the Middle) esimerkiksi HDMI-liitännässä käytetystä HDCP-suojauksesta. HDCP:n tarkoituksena on suojata digitaalisen äänen ja videon jakeluketju niin, ettei materiaalista saada tehtyä kopioita. Suojausmekanismi asettaa myös sisällön katseluun liittyviä rajoitteita, jotka bunnie on onnistunut kiertämään.

Käytännön tasolla bunnien keksimä kiertomenetelmä mahdollistaa toissijaisista lähteistä peräisin olevan materiaalin yhdistämisen HDCP-suojattuun videoon. Videota katsottaessa alalaitaan voi halutessaan laittaa vaikkapa news crawlerin, joka esittää Twitterissä julkaistut viestit. Kiertomenetelmässä on hyödynnetty HDCP:n yleisavaimia, jotka vuotivat verkkoon vuonna 2010. Siinä ei kuitenkaan pureta salausta missään vaiheessa, joten menetelmä on täysin laillinen.


Bunnie on jo ehättänyt rakentaa salauksen kiertoa hyödyntävän laitteiston. Adafruitissa myynnissä oleva NeTV-piiri maksaa 119 dollaria. Sen toimintaa esittelevä video löytyy täältä.

Aiemmin marraskuussa kerroimme kuinka Ruhrin yliopiston tutkijat olivat keksineet tavan murtaa HDCP-suojauksen edullisilla komponenteilla.

1 KOMMENTTI

avthein1/1

Juuri katsomista varten hyödyllistä saada poistettua HDCP-invalidisointi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki