AfterDawn logo

Hardware.fi:n kattavassa testissä: AMD Radeon HD 7970

Panu Roivas Panu Roivas

Joulu on jo ovella, ja kovat paketit ovat tänäkin vuonna suosiossa. Myös AMD:ltä saapui aikainen joululahja näytönohjainarvostelijoille uuden Radeon HD 7970:n muodossa.

Vaikka AMD ehtikin kiirehtiä uuden sukupolven 28 nm julkaisun tämän vuoden puolelle, ei Radeon HD 7970 -kortteja saa vielä hankittua mistään, vaan kyseessä on paperijulkaisu, ja myyntiin tämän hetken nopein yhden piirin näytönohjain saapuu vasta tammikuussa.

Käymme artikkelissa läpi AMD:n uuden Graphics Core Next -arkkitehtuurin hienoudet, kuten ZeroCore-virransäästöominaisuuden ja GPGPU-laskentatehon. Lisäksi tarkastamme 2D-suorituskyvyn tämänhetkisen tilanteen, ja tietysti testaamme pelinopeutta perinteisen 1080p-resoluution lisäksi kolmen näytön Eyefinity-konfiguraatiossa. AMD:n lippulaivalla on suositushintaa huikeat 500 euroa, mutta antaako se tarpeeksi vastinetta rahoillesi?

AMD Radeon HD 7970: Matka Tahitiin

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.