AfterDawn logo

Leluyhtiö haastoi tablet-valmistajan oikeuteen

Matti Robinson Matti Robinson
6 kommenttia

Leluvalmistaja Hasbro on vienyt oikeuteen teknologiafirma Asusin. Kyse on Asusin valmistaman tabletin nimestä, joka on särähtänyt varmasti useiden lukijoidemmekin korviin. Tammikuussa Suomeen saapuva Transformer Prime ei ole Hasbron mieliin, sillä kyseisen leluvalmistajan valikoimista löytyy tunnettu Transformers-brändi.

Vaikka lelurobottejen ja tablettien välinen yhteys ei välttämättä ole kovinkaan suuri, on selvää, että asiaa ei kuitata pelkällä olankohautuksella. Pelkkä Transformers-elokuvien suuri suosio viimeaikoina riittää nostamaan tablet-tuotteen arvoa. Tämä on tietysti Hasbron brändin hyväksikäyttöä, ja siihen yhtiö vetoaakin. Kuten Androidandme.com tosin toteaa, tämän toteennäyttäminen ei ole kuitenkaan helppoa. Voi olla, ettei Asus syyllisty koskaan patenttirikkomukseen, vaan selviää vaatimattomalla tilisiirrolla.


Nimeämisistä voisi tosin kehitellä sekä Hasbrota että Asusta hyödyntäviä markkinointikikkoja, ja voisipa Hasbro ottaa mukaan vielä LG:nkin. Näin saataisiin Transformer Prime -tabletin lisäksi markkinoille vaikkapa LG Optimus Prime -älypuhelin. Asusbots, transform and roll out!

6 KOMMENTTIA

DjZorlag1/6

Hyvä ettei prime 95:sta ole vielä viety oikeuteen. Sekin menee aina lelurobottien kanssa sekaisin.
-_-

daim0n2/6

No aika räikeä nimi kyllä on, täytyy sanoa että ihme ettei Asus ole neuvotellut etukäteen nimivalinnasta Hasbron kanssa.

Nepheus3/6

Vaikka ymmärrän Hasbron halun suojella tuottoisaa tuotemerkkiään, niin transform on kuitenkin normaali englanninkielen sana. Tietääkseni markkinoinnissa tai itse tuotteessa ei ole viitattu robotteihin. Ja onpahan tuotteella muuntautumiskykyisenä perustekin käyttää tuota nimeä.
Kumma, että Hasbro älähti vasta nyt, kun toinen malli on tuotannossa. Olisikohan kulisseissa yritetty tehdä vaateita jo aiemmin? Saapa nähdä miten käy.

Eriol4/6

Lelujahan nämä molemmat ovat, eri ikäpolville vain. :)

ep_5/6

Transformer on yleinen termi joten mikseivät muut sitä saisi käyttää? Saahan omeniakin muudä nimellä apple. Sitäpaitsi nimissä on erona se yksi s.

http://www.sanakirja.org/search.php?q=transformer&l=3&l2=17

ArttuH5N16/6

Originally posted by ep_:

Transformer on yleinen termi joten mikseivät muut sitä saisi käyttää? Saahan omeniakin muudä nimellä apple. Sitäpaitsi nimissä on erona se yksi s.

http://www.sanakirja.org/search.php?q=transformer&l=3&l2=17

Samaa mietin, että transformer on yleinen termi. Mutta ehkäpä tuo Transformer Prime hipoo jo turhan lähellä. No, saa nähdä mitä oikeudessa päättävät, jos siihen asti koskaan päästään.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT