AfterDawn logo

AMD:n Radeon HD 7950 valmistajien vapaasti muokattavissa?

Panu Roivas Panu Roivas
3 kommenttia

Semiaccurate-sivuston Charlie Demerjianin mukaan AMD:n Tahiti Pro -koodinimelliset näytönohjaimet tulevat olemaan julkaisusta lähtien sopimusvalmistajien omia toteutuksia.

AMD on aikaisemmin pitänyt uuden näytönohjainsukupolven korttien referenssimallit ainoana vaihtoehtona useamman kuukauden ennen kuin sopimusvalmistajat ovat saaneet julkaista kortteja omilla jäähdytysratkaisuillaan. Semiaccuraten Charlie Demerjianin mukaan AMD aikoo kuitenkin muuttaa käytäntöä tulevassa sukupolvessa, ja Tahiti Pro -koodinimellä kulkeva Radeon HD 7950 tulee olemaan sopimusvalmistajien muokattavissa heti julkaisusta lähtien.

Demerjian uskoo muutoksen syyksi AMD:n halun tuoda enemmän vaihtelua muuten itseään toistaviin arvosteluihin, joissa valmistajien väliset erot ovat lähinnä korttiin lätkäistyssä tarrassa. Todennäköisesti AMD:n sopimusvalmistajilla lienee myös sormensa pelissä, sillä referenssimallin käyttö vaikeuttaa valmistajien välistä kilpailua differentaation puutteen takia, ja suurimmat voitot käärii yleensä AMD:n ja Nvidian hovivalmistajat kuten Sapphire ja EVGA. Nykyisen sukupolven aikana erityisesti Nvidia on antanut sopimusvalmistajilleen entistä enemmän vapauksia korttien suhteen, joten ilmeisesti myös AMD on nöyrtymässä omista vaatimuksistaan.


Charlie ennustaa myös omat hintansa tuleville malleille. Lippulaivamallin hinnaksi arvioidaan 500$, joka eroaa hieman DonanimHaberin ilmoittamasta 500 euron hinnasta. AMD:llä on tapana ilmoittaa hinnat vasta viime tingassa, joten todennäköisesti liikkeellä olevat hinnat ovat pikemminkin arvioita kuin varmaa tietoa.

3 KOMMENTTIA

johtaja591/3

Vähän kallis kortti, jos arvailut paikkansa pitävät.

Pihlis122/3

Mieluummin tuo 500 taalaa kuin euroa. Itse ajattelin sijoittaa tuohon 7950 malliin.

hannibal_pjv3/3

Tjaa.. ainahan taalahinnat ovat olleet suurinpirtein tuota luokkaa. Eli 100$=100? valuuttakursseista riippumatta (paitti jos euro on sattunut olemaan taalaa halvempaa, jolloin 100$=150? hintojen suhteen...)
Kalliitahan nuo on, mutta tehoja on luvattu kanssa melkoisesti lisää. Eli teho hinta suhde on enemmän tai vähemmän kohillaan nykyisiin malleihin. Tilanne paranee vasta kun Nvidia saa omia mallejaan myyntiin ilmeisesti vasta ensi kesän jälkeen, jolloin uudestaan päästää nauttimaan kilpailueduista...
Muutenkin näyttäisi siltä, että tällä kertaa 7850 olisi enemmän normaalin pelaajan kortti, kuin nämä 580:n tappajat, joista AMD kehtaa pyytää 580:llaa kovempaa hintaakin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT