AfterDawn logo

Windows 8 aiheuttaa pettymyksen ensi vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
9 kommenttia

Tutkimusyhtiö IDC:n on laatinut ensi vuotta koskevan ennustuspaketin, jossa se on ottanut kantaa esimerkiksi kehitteillä olevan Windows 8:n tulevaisuuteen.

Tutkimusyhtiön mukaan Windows 8 ei tule kiinnostamaan PC-käyttäjiä, vaan sen suosio nojautuu hyvin pitkälle pelkkiin tabletteihin. Nykyiset Windows 7:n käyttäjät tulevat IDC:n näkemyksen mukaan siis skippaamaan Windows 8:n.

Tutkimusyhtiö ei maalaile kovin ruusuisia tulevaisuuden kuvia Microsoftille tablet-puolellekaan. Sen mukaan ensi vuosi tulee olemaan pettymys, muun muassa siksi, että Apple on jo ehtinyt asettaa riman erittäin korkealle. Intelin x86-arkkitehtuuriin perustuvat Windows 8 -tabletit eivät ole kyllin hyviä ratkaisuita, vaan Microsoftin on onnistuttava IDC:n mielestä ARM-laitteilla .

9 KOMMENTTIA

yamaneko1/9

Quote:

Nykyiset Windows 7:n käyttäjät tulevat IDC:n näkemyksen mukaan siis skippaamaan Windows 8:n.


Paljon mahdollista. Pitkästä aikaa ensimmäinen Windows jota olen harkinnut jättäväni väliin. Riippuu ihan siitä, saako kaikki Metro-osat asetettua haluamalleen tasolle/pois.

denalady2/9

Vähän aikaista sanoa vielä. Metron saa kyllä pois käytöstä, joten sikäli käytettävyys perus PC:llä jatkuu entiseen malliin. Käyttöliittymään tulee joitakin muutoksia, mm. resurssienhallinta saa ribbonin. Mahtaako lopulliseen julkaisuun tulla uusi tiedostojärjestelmä ja mitä mielenkiintoista se toisi tullessaan..?
Todennäköisesti tulen hankkineeksi 8 -version työasemaani, tabletteja en tähänkään mennessä ole haalinut, joten tuskin jatkossakaan.

perhana3/9

Jopas oli mielenkiintoinen tutkimus... tämän mukaanhan tablet-laitteita varten kehitetty Metro-UI ei siis kiinnosta PC-käyttäjiä? aika yllättävää...

Veikkaan kyllä että tuosta Windows 8:sta julkaistaessa tullaan näkemään myös ihan PC-käyttöön sopiva versio josta tuon Metron saa ihan asetuksilla pois käytöstä, todennäköisesti ensin on julkaistu tuo Metro-UI ihan sen vuoksi kun microsoftilta on puuttunut kunnollinen tablet-käyttöjärjestelmä.

Developer Previewssähän sen Metron saa pois päältä ja perinteisen käynnistyvalikon käyttöön yksinkertaisesti vaihtamalla yksi rekisterimerkintä 1:stä 0:ksi ja ellei tarkoitus olisi tehdä perinteisen käynnistysvalikon esille saantia helpoksi, tuskin tuo muutos noin yksinkertaisella asetuksella tapahtuisi.

mcmopo4/9

Itse taas veikkaan että kasi ei myy niin paljon kuin seiska. Mutta yrityskäytössä rupeaa tabletit yleistämään paljon enemmän.

daim0n5/9

Eikös se niin mee et joka toinen windows on ihan susi.

extralow6/9

Jotain ratkaisevaa pitää olla että vaihdan todella hyvän seiskan pois.
Tableteitahan varten on IOS 5 :D

Toniman927/9

Originally posted by extralow:

Jotain ratkaisevaa pitää olla että vaihdan todella hyvän seiskan pois.
Tableteitahan varten on IOS 5 :D

Direct X 11.1?

myllis8/9

Ihan ymmärrettävää, mutta ei tästä mitään floppia tule, vaikka jäisikin reilusti jälkeen myynneissä. Erittäin kannattavaa tämän julkaisu on joka tapauksessa Microsoftille.

johtaja599/9

Quote:

Direct X 11.1?


Tabletissa turha, kun selain on tärkeämpi ja siinä kilpailussa IE ei oikein maineensa vuoksi pärjää.
Jää sitten nähtäväksi, miten valmistajat ottaa Win8:n vastaan ja agressiivisella markkinoinnilla se uppoaa kuluttajiin, jos se toimii.
Omilla aivoilla ajattelevien kuluttajien markkinat jää Androidin ja Windowsin taisteluksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT