AfterDawn logo

Tee-se-itse: Yksityisyysnäyttö

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Nimerkillä dimovi kirjoitteleva sähköinsinööri on julkaissut verkossa ohjeet oman "yksityisyysnäytön" valmistamiseen.

Yksityisyysnäytön ajatuksena on, että näytöllä esitettävän kuvan näkee ainoastaan tietokoneella istuva henkilö. Vierustoverit ja muut läsnä olevat ihmiset eivät pysty näkemään mitä tietokoneella tehdään, sillä heille ruudulta välittyy pelkkä valkoinen kuva.

Dimovin yksityisyysnäyttö perustuu yksinkertaiseen periaatteeseen ja sen rakentaminen on myös suhteellisen vaivatonta, minkä takia dimovi tuskin on ainut tekniikan äkännyt henkilö. Ajatuksena on poistaa vanhasta LCD-näytöstä yksi polarisaatiosuodatin ja valmistaa sitä hyväksi käyttäen katselulasit. Suodatin päästää läpi vain tietyn suuntaiset valonsäteet, minkä takia laseja pitävä näkee asioita, joita muut eivät pysty näkemään.

Ohjeet näytön rakentamiseen löytyy täältä. Alla olevasta videosta ilmenee mistä näytössä on kyse.

6 KOMMENTTIA

Pc_P1/6

Tuota voisi kokeilla.

Tronic2/6

Tietysti kuvan näkee myös kuka tahansa polaroid-aurinkolaseja tai muita polarisaatiosuotimella varustettuja laseja käyttävä sivullinen.

ArttuH5N13/6

Tosi hauska idea! "Yksityisen" materiaalin selaamisesta tuli juuri rutosti helpompaa.

Viljis4/6

Parempi olisi se muoviläpyskä (näkee vain suoraan katsoessa, ei sivuilta). Käsitin ohjeista että näyttöä ei saa enään takaisin normaaliksi?

Pekka655/6

Näppärää!

ep_6/6

Eipä tosiaan taida olla ainoa joka tämän on keksinyt. Eipäs tuossa tarvitse kuin tietää näytön rakenne. Ite kyllä tiesin miten käy jos ei tuota polarisaatiosuodatinta ole mutta eipä ikinä pälkähtänyt mieleen että tälläisen voisi tehdä. =)

Mutta mietin itsekkin että eikös tuohon kelpaa sitten tavalliset aurinkolasitkin. Olisi hauska kun joku olisi konella ja kaveri tulisi polarisoidut lasit silmillä sisään. Koneella olija luulisi ettei kaveri näe mitä näytöllä tapahtuu. =)

Oletteko muuten huomannut sellaista että polarisoidut lasit silmillä ei LCD näytöt näy (paitsi nämä modatut) jos ne kääntää tiettyyn kulmaan polarisaatiosuodattimeen nähden sivuttain? ;) Näytöissä polarisaatiosuodatin on 45 asteen kulmassa jotta näyttö näkyisi polaroid-laseilla jos se on kyljellään tai pystyssä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki