AfterDawn logo

SSD-asemat halpenevat ensi vuonna selvästi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Muistivalmistaja Kingston Technology lupaa SSD-asemien hintojen halventuvan ensi vuonna selvästi.

Pääsyynä flash-muistin halventumiseen on uusien prosessitekniikoiden käyttöönotto, mitkä alentavat muistien valmistuskustannuksia. Markkinoille on tarkoitus tulla 19 nanometrin tekniikalla valmistettuja muisteja, joiden hinta on noin yksi dollari per gigatavu.

Tutkimusyhtiö Trefis ennustaa samanlaista hintakehitystä kuin Kingston. Sen mukaan gigatavu flash-muistia maksaa tällä hetkellä keskimäärin 1,55 dollaria, mutta ensi vuonna hinta tippuu 1,08 dollariin.

Markkinoille on lisäksi tulossa OCZ:n puolelta uusia TLC-muisteilla varustettuja SSD-asemia, jotka on suunnattu hintahaitarin alimpaan kastiin. TLC-muistien heikkous on huono elinikä, jota OCZ yrittää parantaa erilaisin tekniikoin.

4 KOMMENTTIA

RekookeR1/4

Hyvä homma, mokasin jo uuden kovalevyn ostossa kun hinnat nousivat. Sais nyt edes tollasen aseman hommattua kohtuu hinnalla, eikä ryöstöhinnalla

tikte762/4

Kyllähän se kehityskin maksaa ja voittoa pitää saada.

teppoI3/4

Originally posted by tikte76:

Kyllähän se kehityskin maksaa ja voittoa pitää saada.

Totta, mutta esimerkiksi Trefisin analyysin mukaan katteiden suhteellinen osuus nousee Micronin tapauksessa ensi vuonna nykyisestä 59 prosentista 65 prosenttiin hintojen laskusta huolimatta.

Samalla volyymi kasvaa. Trefisin mukaan tänä vuonna toimitetaan noin 20 miljardin gigatavun edestä flash-muistia, kun se ensi vuonna on 30 miljardia gigatavua. Markkinat kasvavat siis jopa 50 prosenttia ensi vuonna.

johtaja594/4

Volyymi kasva varmasti jo Q4/2011 HDD hintojen vuoksi, jolla luulisi olevan jo vaikutusta SDD hintoihin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki