AfterDawn logo

Modern Warfare 3 rikkoi taas myyntiennätyksiä

Teemu Laitila Teemu Laitila
10 kommenttia

Viime viikolla julkaistu Call of Duty -sarjan uusin osa Modern Warfare 3 on rikkonut aiemmat myyntiennätykset. Pelin kehittäjän Activisionin mukaan peli tuotti ensimmäisen viiden myyntipäivänsä aikana 775 miljoonan dollarin eli noin 570 miljoonan euron myyntitulot.

Modern Warfare 3 on jo kolmas Call of Duty -sarjan peräkkäinen julkaisu, joka rikkoo edeltäjänsä ennätykset. Viime vuonna Call of Duty: Black Ops myi 650 miljoonan dollarin edestä ensimmäisenä viitenä päivänään ja sitä edellinen Modern Warfare 2 saavuti 550 miljoonan tulot vuonna 2009.

"Call of Duty -sarjan maailmanlaajuiset myyntitulot ovat nousseet jo yli kuuteen miljardiin dollariin, mikä tekee Call of Dutystä yhden arvokkaimmista viihdebrändeistä maailmassa", kertoo Activisionin toimitusjohtaja Bobby Kotick.

10 KOMMENTTIA

nRT1/10

Miljoona kärpästä ei voi olla väärässä: ...


Mielenkiinnolla seuraan kuinka monena vuonna peräkkäin nuo 60 euron karttapaketit jaksavat myydä.

DjZorlag2/10

^kalliita karttoja joo. Melko samanlaisiahan nuo pelit muuten ovat...

ProfaneX3/10

Hyvä kun luki niitä ketjuja missä jauhettiin kuinka kovasti BF3 tulee rökittämään mw3 joka osa-alueella. Pelasin bf3 noin 2 päivää, myin pois. Nyt mw3 pyörinyt ps3:lla ja pcllä kohta toista viikkoa.

Ei ihme että peli myy kuin häkä.

Huom ; Henk. koht mielipide.

mjk4/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Hyvä kun luki niitä ketjuja missä jauhettiin kuinka kovasti BF3 tulee rökittämään mw3 joka osa-alueella. Pelasin bf3 noin 2 päivää, myin pois. Nyt mw3 pyörinyt ps3:lla ja pcllä kohta toista viikkoa.

Ei ihme että peli myy kuin häkä.

Huom ; Henk. koht mielipide.

Heh...jihaa eli olet pesunkestävä codilainen? Itselläni on Cod, Cod 2, Cod MW, Cod WaW ja Cod bo mutta Mw2 oli onneton räpellys melkein kuin modi Mw:lle ja MW3:sta en kyllä maksa siitä pa***** kyllä 50 ekee voisin alesta harkita 15 ekellä. Meinaan betatestasin ko peliä ja ei helve...ja hyvää päivän jatkoa ei tuonut oikestaan mitään uutta MW:hen, ok paremmat graffat ja muutama ase, tosin onneksi äänet ollaan saatu edes johonkin malliin. BF3:sta testasin betana ja tilasin ennakkoon on sen verran parempi kuin tuo mw3. Itsellä myös BF, BF2 tosin näitä hilppeitä (eli lisärit) yms en ole ostanut ja en osta, pois suljettu cod 1:n united offencive :p, bo ilman karttapakkoja jne...peli pitää olla peli ja muut sitten lisäsälää josta ei pidä maksaa 15 ekee/3-5 kentää hurraa ja jotku ostaa...no bisnes on bisnestä.

TuPP35/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

...ok paremmat graffat...


Tätä korjaan sen verran että peli on käytännössä täysin samalla enginellä ja siten myös samalla teknologialla ja grafiikoilla.
Mahdollisia marginaalisia optimointikikkoja lukuunottamatta peli on täsmälleen sitä mitä suppea modi voi tarjota. Uudet kartat ja aseet + pari härpäkettä.
Kaikki luulot ovat päässä tai sitten paremmin tehdyissä trailereissa. Konsoleilla nyt on selvää ettei yleensä pelit pahemmin graaffisesti etene siitä 2005 teknologiasta.

Itse henk. koht. yllätyin kuitenkin että saivat tämän myyntiennätyksen onnistumaan TAAS. Kuinka pitkään tätä sitten jatkuu, en tiedä. Itse luulen että jos seuraava sarja luulisi tippuvan myynneissä, kun Battlefieldikin valjasti loistavan sotapelinsä adhd muksujen COD-mittelöön ja alkoi karsimaan ominaisuuksia kynnyksen laskemiseksi. En syytä toisaalta, raha ratkaisee.

mjk6/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TuPP3:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

...ok paremmat graffat...


Tätä korjaan sen verran että peli on käytännössä täysin samalla enginellä ja siten myös samalla teknologialla ja grafiikoilla.
Mahdollisia marginaalisia optimointikikkoja lukuunottamatta peli on täsmälleen sitä mitä suppea modi voi tarjota. Uudet kartat ja aseet + pari härpäkettä.
Kaikki luulot ovat päässä tai sitten paremmin tehdyissä trailereissa. Konsoleilla nyt on selvää ettei yleensä pelit pahemmin graaffisesti etene siitä 2005 teknologiasta.

Itse henk. koht. yllätyin kuitenkin että saivat tämän myyntiennätyksen onnistumaan TAAS. Kuinka pitkään tätä sitten jatkuu, en tiedä. Itse luulen että jos seuraava sarja luulisi tippuvan myynneissä, kun Battlefieldikin valjasti loistavan sotapelinsä adhd muksujen COD-mittelöön ja alkoi karsimaan ominaisuuksia kynnyksen laskemiseksi. En syytä toisaalta, raha ratkaisee.

Juu ja efektinä " osta toi iskä kun kaverillakin on se! " tämä saattaa olla syynä myyntimääriin ei välttämättä se että peli olisi hyvä, myös se codin tuottama fiilis jäi cod 2:n no ehkä se MW mukana vielä...

DraReb7/10

Itse jaksoin vähän päälle kaksi viikkoa bf3:sta pelata. Nyt alkaa olee ihan täynnä sen muutamia puutteita. Toivottavasti tulee päivitystä senverran kummallista balanssia, jotkut ominaisuudet tuottavat. Mappeihin olen aikasen pettynyt, eikä voi millään käsittää varsinkaan metron suunnittelijan ideaa lihamyllyn luomisessa. Myös maaston tuhoutuminen täydellinen pettymys heikompaa tasoa kuin kakkosessa. Mutta ei sitä silti voi huonoksi peliksi väittää.

Uudesta CoDista en voi vielä sanoa muuta kuin, että yksinpeli on kyllä varsin hienosti koottu spektaakkeli. Omasta mielestä paljon parempi kuin battlefieldin vastaavat. Moninpeliä en ole vielä ehtinyt kuin hiemat kokeilla, joten siitä en sano vielä mitään. MW2 tuli kyllä pelattua riittämiin ja vähän pelkään juuri että samaa säätöä tulee olemaan. Mutta eiköhän sekin taas maistu, kun ei puoleen vuoteen ole sitä pelannut. Ehdoton plussa kuitenkin tulee coopeista siinä Codi pesee battelfieldiä täysillä. Ei voi edes verrata bf3 surkeita yrityksiä mw3 missioneihin ja vielä päälle survivorit.

Kaikenkaikkiaan ihmettelen tätä kilpailua, kun varsin erillaisista peleistä on kyse. Omasta mielestäni molemmat ovat omalla tavallaan loistavia vaikka puutteitakin aina löytyy.

mjk8/10

Niin Codihan perustui alkujaan yksinpeliin ja sitä kautta sai hyvän fiiliksen pelata, tosin se fiilis on jo kadonnut. BF taas perustui alkujaan moninpeliin, tosain oli ihan mukiin menenvä campanja mutta pää paino moninpeli. Eli lähtökohdat ihan erilaiset.

osakar949/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TuPP3:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

...ok paremmat graffat...


Tätä korjaan sen verran että peli on käytännössä täysin samalla enginellä ja siten myös samalla teknologialla ja grafiikoilla.
Mahdollisia marginaalisia optimointikikkoja lukuunottamatta peli on täsmälleen sitä mitä suppea modi voi tarjota. Uudet kartat ja aseet + pari härpäkettä.
Kaikki luulot ovat päässä tai sitten paremmin tehdyissä trailereissa. Konsoleilla nyt on selvää ettei yleensä pelit pahemmin graaffisesti etene siitä 2005 teknologiasta.

Itse henk. koht. yllätyin kuitenkin että saivat tämän myyntiennätyksen onnistumaan TAAS. Kuinka pitkään tätä sitten jatkuu, en tiedä. Itse luulen että jos seuraava sarja luulisi tippuvan myynneissä, kun Battlefieldikin valjasti loistavan sotapelinsä adhd muksujen COD-mittelöön ja alkoi karsimaan ominaisuuksia kynnyksen laskemiseksi. En syytä toisaalta, raha ratkaisee.

Itse en välitä siitä, että onko mitenkää paremmat grafiikat, se on kiva lisä, mut pääasia on hyvä pelattavuus. Sitä ei vaan Bf:ssä ole. Enkä ole fanboy, bf kamppanijat pelannu läpi, mut nettipeli on vaa niin...töks. Esim. pelasin just äsken rise of nationssia, mikä on tehty vuonna 2003, ei oo parhaat graffat, mutta silti menee kyllä mukavasti pelatessa. Grafiikat on lähinnä sellai pelintekijöiden jatke, jos peli muuten on huono....

ArttuH5N110/10

Kerrankin sitä tuntee itsensä hyvin vähän nörtiksi, kun lukee ihmisten kommentteja aiheesta: "MW3 vai BF3". Molemmilla on aitoon puhelinmaailman tyyliin omat suosikit, mitä kannatetaan henkeen ja vereen. Puhelimissa ymmärrän, että ostetaan tietty luuri ja pitäydytään siinä se vuosi(?) ja sitten ostetaan uusi. Mutta pelien kohdalla en ymmärrä, että ostetaan toinen ja toinen haukutaan maan rakoon. Miksei ostaisi molemmat? Hieman eri "nälkäänhän" nuo vastaavat.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT