AfterDawn logo

EVGA:lta tuplapiirillinen GTX 560 Ti 2Win

Teemu Laitila Teemu Laitila

EVGA julkisti viikonloppuna uuden tuplapiirillisen GeForce GTX 560 Ti 2Win -mallin, joka sisältää nimensä mukaisesti kaksi GTX 560 Ti -ohjaimessa käytettyä GF114-grafiikkapiiriä. Kahta piiriä on jäähdyttämässä kolme massiivista tuuletinta ja koko jäähdytysjärjestelmä on hieman yli kahden korttipaikan kokoinen.

Kahta GF114-piiriä yhdistää Nvidian NF200-siltapiiri. Grafiikkapiirit vastaavat ominaisuuksiltaan GTX 560 Ti -ohjainten referenssimalleja (384 CUDA-ydintä, 1 GB muistia / ydin), mutta EVGA on jopa nostanut 2Win-mallin kelloja referenssimallin 822 MHz:stä 850 MHz:n.

EVGA:n mukaan kortti on noin 30 prosenttia tehokkaampi kuin Nvidian yhten piirin lippulaiva GeForce GTX 580. Kahden piirinsä vuoksi 2Win kilpailee kuitenkin pääasiassa muita SLI- ja CrossFire-kokoonpanoja vastaan.

Ensimmäisissä testeissä 2Win vaikuttaisi suorituskykynsä osalta päihittävän kahden erillisen GTX 560 Ti -kortin muutamilla ruuduilla lähes kaikissa testeissä. AMD:n puolelta pääasiallinen kilpailija on Radeon HD 6950 CrossFire-tilassa, joka testistä riippuen on joko hieman jäljessä tai edellä EVGA:n tuplapiiriversiota.


2Win-korttia mainostetaan myös kätevänä ratkaisuna useamman näytön Nvidia Surround - tai 3D Vision Surround -kokoonpanoihin. Kortista löytyy kolme DVI-liitäntää sekä yksi mini-HDMI.

Kortin virallinen myyntihinta on 519,99 dollaria. Ottaen huomioon sen suorituskyvyn verrattuna GeForce GTX 580:n, hinnan suhde suorituskykyyn on kohdillaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki