AfterDawn logo

Video: Peter Jackson esittelee Hobitin 5K-resoluution kameroita ja 3D:tä

Panu Roivas Panu Roivas
14 kommenttia

Taru Sormusten Herrasta -elokuvatrilogian luoja Peter Jackson on parhaillaan työstämässä elokuvaversiota J.R.R. Tolkienin Hobitti-kirjasta, ja tälläkin kertaa Jackson aikoo ottaa kaiken irti uudesta elokuvatekniikasta, mukaan lukien 5K-resoluutio ja 3D.

Videolla Jackson esittelee 5K-resoluution Red Epic -kameroita, ja Hobitti kuvataan yhteensä 48:lla Red Epicillä. Hobitin erikoisuuksia ovat 5K-resoluution lisäksi 48 FPS:n nopeudella kuvaus ja 3D. Jacksonin mukaan hän olisi kuvannut myös Sormusten Herran 3D:nä jos tekniikka olisi ollut kypsä silloin. Ongelmana Red Epicien käytössä on kuulemma ollut 3D-efektin luominen, sillä kookkaita linssejä ei ole saatu tarpeeksi lähekkäin luonnollista 3D-efektiä varten, joten kuvaajat joutuivat turvautumaan 3eality-yrityksen tarjoamaan ratkaisuun, eli peiliheijastuksen kautta kuvaamiseen.

Jackson vaikuttaa videolla hyvin innostuneelta 3D-efektistä, joten luultavasti kuvauksessa on todella panostettu siihen ettei 3D ole pelkkä myyntikikka. Bilbo ja kääpiöt nähdään 3D:nä valkokankaalla jouluna 2012.

14 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Videolla Jackson esittelee 5K-resoluution Red Epic -kameroita, ja Hobitti kuvataan yhteensä 48:lla Red Epicillä. Hobitin erikoisuuksia ovat 4K-resoluution lisäksi


Siis kamerat pystyvät 5K-resoluutioon, mutta elokuva kuvataan 4K-resoluutiolla? Vai onko tuossa tapahtunut virhe?

Eriol2/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Videolla Jackson esittelee 5K-resoluution Red Epic -kameroita, ja Hobitti kuvataan yhteensä 48:lla Red Epicillä. Hobitin erikoisuuksia ovat 4K-resoluution lisäksi


Siis kamerat pystyvät 5K-resoluutioon, mutta elokuva kuvataan 4K-resoluutiolla? Vai onko tuossa tapahtunut virhe?

Tosiaan 5K:sta puhuttiin koko ajan, eli typo kyseessä.

Thor19933/14

Mut mitenkäs leffateattereitten tekniikka? Missä suomessa näkee tän ihan täydellä resolla ja kuvanlaadulla?
Leffa varmaa muutenki hyvä :)

Matsomppi4/14

@3:
Tuskimpa näkee vielä ensi-iltanaan missään Suomen mantereen teattereista täydellä resolla. Liekkö sitten vielä muuallakaan maailmassa kovin yleistä tuon tason laitteet vielä...

Raattis5/14

Olen siinä käsityksessä, että leffateattereissa 5k- tai ainakin yli FullHD-resoluutiot ovat ihan jokapäiväisiä. Eiköhän siis Suomessakin näe Hobitin täydessä komeudessa.

EDIT: Niin tietysti osa tuosta resoluutiosta katoaa editissä mm. croppailuun.

dRD6/14

Originally posted by Raattis:

Olen siinä käsityksessä, että leffateattereissa 5k- tai ainakin yli FullHD-resoluutiot ovat ihan jokapäiväisiä.

Suomessa digitaalisissa elokuvateattereissa käytettävä resoluutio on yleensä 2K. Ja sivuhuomiona mainitsisin, että läheskään kaikki leffateatterit eivät ole vielä digitaalisia Suomessa(kaan). 4K on pikkuhiljaa saavuttamassa maailmalla jalansijaa, mutta ei todellakaan ole vielä kovin yleinen teatteritekniikassa.

Tore2003z7/14

oikeastaan inhoan koko elokuvasarjaa koskapa luin ensin kirjan, nyt kuvitus on annettu minulle eikä oma mielikuvitus enää pärjää :( pakko silti aina katsoa kaikki :)

Mauriland8/14

Suomen 3D tekniikka on 2K ainakin Finnkinolla

http://www.finnkino.fi/cinemas/3d_info

fgooplape9/14

Petterin seuraava miljoonien dollarien menestyselokuva. Tai teki tämä tyyppi elokuvan vaikka suomalaisista puliukoista, miltä nuo hobitit kyllä pikkasen näyttääkin, 3D:nä niin kaikki menis kattoo sen. Joten kaivakaahan jo lopakot esille, kohta mennään.

jartar10/14

Itseäni lähinnä ärsyttää tuo 3d villitys kun vähätkin leffateatterissa katsottavat leffat joutuu jättämään väliin. 3D-lasien kaveriksi pitää melkein ottaa oksennusämpäri.

nRT11/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Itseäni lähinnä ärsyttää tuo 3d villitys kun vähätkin leffateatterissa katsottavat leffat joutuu jättämään väliin. 3D-lasien kaveriksi pitää melkein ottaa oksennusämpäri.

Hieman samankaltaiset fiilikset täälläpäin. Lisäksi yhdet kakkulat ovat allekirjoittaneelle jo riittävästi. Periaatteessa minulla ei ole mitään 3D:tä vastaan, mutta niin kauan kuin ne vaativat erilliset lasit, niin ei kiitos.

azhrak12/14

3D-lasit teattereissa ovat niin tummat että menee kuva pilalle. Toivottavasti joulukuussa 2012 on jo jotain parempaa tarjolla.

capuzino13/14

suomessahan ja maailmallakin elokuvateatterit pyörivät yleisesti 2Kx4K resoluutiolla. Kotimaiset tuotannot ainakin kuvataan 1920x1200/1080 resoluutiolla, ja mitäköhän vielä. Sen verran aikanaan tuli ulkomailta luettua, että Brittiläiset ja Japanilaiset testailevat yleisradioissaan "uHD"na ainakin ennen tunnettua resoluutiota, eli 4320x7680. Kuulemma jollain tavalla ollut muutamassa elokuvateatterissakin käytössä, mutta enemmän kameroissa.

Ja kyllähän tuo 3D kehittyy. Tämän vuoden lopussa piti esitellä Autostereoskooppisia HD videotykkejä, mutta vielä ei ole näkyny. Sen verran on aiheesta tietoa, että nämä Autostereoskooppiset, eli "lasittomat 3D" TVt ovat aloittaneet taivaltaan, ja että Toshiban tehtailla tämmöistä valmistetaan jo.

Siitä, kuinka laadukas on tämä 4 1920x1080 paneelin setti korkealla kuvanpäivitys nopeudella toimii, ja että vähentääkö se pahoinvointia joillain (tuskin) on taas aivan eri juttu.

Kaikkea sitä kuulee kun uutisia lukee ja silleen...

Juhls14/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti capuzino:

suomessahan ja maailmallakin elokuvateatterit pyörivät yleisesti 2Kx4K resoluutiolla. Kotimaiset tuotannot ainakin kuvataan 1920x1200/1080 resoluutiolla, ja mitäköhän vielä.

No tämähän nyt on ihan bullshittiä. Ihan kyllä suomessakin kuvataan kyseisillä red epic kameroilla ja varsinkin arrin alexalla sekä red onella, eikä saa unohtaa filmiäkään. Eli ihan 2k kuvataan + muistaakseni 35mm filmistä saa printattua n. 4k reson. Eli aika paljon enemmän kuin perus Full hd. Sen jälkeen ne vasta tehään blueraylle ja dvd:lle niiden omilla resoilla, eli sillä full hd:llä sekä pal-resolla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT