AfterDawn logo

id Software julkaisee Doom 3:n lähdekoodin

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Pelitalo id Softwaren legendaarinen pelisuunnittelija John Carmack on ilmoittanut, että yhtiö aikoo julkaista Doom 3 -pelin lähdekoodin vapaaseen jakeluun. Carmackin tweettauksen mukaan lähdekoodi on paketoitu ja valmis julkaistavaksi, kunhan lakiosastolta saadaan viimeinen vahvistus asialle.

Tulevaisuudessa pelin id Tech 4 -pelimoottori tarjoaa halukkaille modaajille laadukkaan vaihtoehdon esimerkiksi suositulle Unreal Enginge -pelimoottorille. Odotettavissa on ainakin alkuperäiseen peliin perustuvia modeja ja myöhemmin ehkä täysin uusia pelimoottoria hyödyntäviä tekeleitä.

Doom 3 julkaistiin jo vuonna 2004, joten koodin julkinen jakelu ei ole enää taloudellisesti suuri menetys id Softwaren kannalta. Yhtiön uusin tuotos on RAGE, joka julkaisunsa yhteydessä kärsi grafiikan ongelmista.

2 KOMMENTTIA

ep_1/2

Voisi ihan huvikseen ladata ja katella jaksasko säätää tota.

ArttuH5N12/2

Hyvä että julkaisevat. Odotan innolla, että pääsen hakkaamaan pelaajien modeja/uusia tuotoksia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT