AfterDawn logo

Toshiban uudessa huipputarkassa näytössä 2560x1600 pikseliä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Toshiba on julkistanut uuden 6,1 tuuman näyttöpaneelin, jonka tarkkuus ylittää selvästi ihmisen silmän erottelukyvyn. Paneelin resoluutio on 2560x1600 pikseliä, joten tuumaa kohden se sisältää 498 pikseliä. Silmän erottelukykynä on usein pidetty noin 300 pikseliä tuumalla (ppi).

Toshiban mukaan sen uusi LCD-näyttö soveltuu erinomaisesti pieniin taulutietokoneisiin, sillä sen katselukulmat ovat 176 astetta ja kontrastisuhde 1000:1. Toshiba ei ole vielä kertonut tuotannon aloittamispäivää, joten niihin perustuvien laitteiden markkinoille tulostakaan ei ole mitään havaintoa.

Tarkan näytön seuraavaan versioon kaavaillaan jo 3D-yhteensopivuutta. Näyttö pystyisi tuottamaan kolmiulotteista kuvaa ilman katselulaseja, mikä olisi merkittävä kehitysaskel. Yleensä tällaisia autostereoskooppisia 3D-ratkaisuja on nähty vain pienissä näytöissä.


Näytön mallikappaletta esitellään ensi viikolla Jokohamassa.

5 KOMMENTTIA

ep_1/5

Tollanen mulle! Ihan kivan tarkka olisi. :D

Thor19932/5

Huhhuh :0
Menee kyllä tosi rajusti yli silmän erottelukyvyn ja samalla vaatii näytönohjaimelta ihan hulluna tehoja että noilla resoilla pyörittää jotain :/

Lumikki3/5

Joo, hieman turhan iso resoluution noin pieneen 6" näyttöön.

Teknotuuletin4/5

tekis siitä joko isomman tai pienemmän, niin saatais tabletteihin taikka vaihtoehtoisesti älyhepulimiin :P

Eriol5/5

Tuo 300 PPI oli muistaakseni raja mobiililaitteille, joita katsellaan alle puolen metrin etäisyydeltä. Erottelykykyhän riippuu katseluetäisyydestä.

Kelpaisi jos saisivat alle 30" näyttöihin ja läppäreihin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT