AfterDawn logo

OCZ:lta uusi SSD-malli nopeilla hakuajoilla

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

OCZ on julkaissut uuden Octane-nimisen SSD-aseman, joka on yhtiön ensimmäinen Indilinxin muistiohjaimella varustettu asema. OCZ osti vaikeuksissa painiskelleen Indilinxin viime keväänä. OCZ:n mukaan Octanen vahvuuksia ovat pakkautumattoman datan käsittely sekä suorituskyvyn säilyminen kirjoitusoperaatioissa.

OCZ:n huomio pakkautumattoman datan käsittelystä liittyy nykyisen markkinajohtaja SandForcen käyttämään DuraWrite-tekniikkaan, jonka suorituskyky tipahtaa dramaattisesti esimerkiksi pakkautumatonta videomateriaalia siirrettäessä. Octane tarjoaa myös muilta osin erittäin kilpailukykyistä suorituskykyä.

Octane saapuu markkinoille sekä sekä 6 Gbps SATA-liitännällä että vanhemmalla 3 Gbps liitännällä varustettuna. Nopeampi versio perustuu IMFT:n 25 nm synkroniseen NAND-muistiin ja hitaammassa versiossa käytetään IMFT:n asynkronista NAND-muistia.


Aseman peräkkäislukunopeudeksi ilmoitetaan 560 MB/s ja kirjoitusnopeudeksi 400 MB/s. Satunnaisten 4 KB luku- ja kirjoitusoperaatioiden nopeudet ovat 45 000 ja 25 000 IOPS. OCZ:n mukaan Indilinxin muistiohjaimen avulla aseman hakuaika lukuoperaatioissa on saatu 0,06 ms:n ja kirjoitusoperaatioissa 0,09 ms:n.

Kapasiteetit vaihtelevat aina 128 gigatavusta jopa 1 teratavuun asti. Yhtiö ei ole paljastanut tarkkaa hinnoittelua, mutta hintojen odotetaan asettuvan noin 1,1 - 1,3 dollariin per gigatavu.

4 KOMMENTTIA

Tnoi1/4

Teranen ssd.. Want!

Wimoweh2/4

Originally posted by Tnoi:

Teranen ssd.. Want!

Ehdottomasti!
En tosin aio maksaa moisesta ~1000€ :/

teeppaja3/4

Jos tuossa asemassa ei ole mitään vastaavan laisia ongelmia kuin monessa uutta SandForcea käyttävissä asemissa on ollut, niin erittäin pätevältä vaikuttaa.

DjZorlag4/4

1€/giga ei kuulosta ollenkaan pahalta. :) nykyään tahtoo noiden hyvien SSD:ien hinnat vielä olla siellä puolessatoista eurossa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki