AfterDawn logo

Alpenföhn K2 kilpailemaan CPU-tornicoolereiden kuninkuudesta

Panu Roivas Panu Roivas
5 kommenttia

Tällä hetkellä ilmajäähdytyksellä toimivien tornicoolerien kärkikasti muodostuu lähinnä kahden tornin malleista kuten Noctua NH-D14, Thermalright Silver Arrow ja vastikään julkaistu Phanteks PH-TC14P. Nyt myös Alpenföhn on tuomassa markkinoille oman tuplatornicoolerin.

Alpenföhn K2 noudattelee muiden vastaavankaltaisten jäähyjen teemaa, jossa kahden jäähdytysrivoista koostuvan tornin väliin ja kylkiin voi asentaa 140 mm tuulettimet. Mukana tulee yksi 120 mm ja yksi 140 mm tuuletin, ja kolmannelle tuulettimelle on olemassa asennuslovet. 143x154x160 mm kokoisen tornicoolerin jäähdytysrivat ovat nikkelöityä alumiinia, ja pohja on kuparia, josta lähtee yhteensä kahdeksan 6 mm lämpöputkea.


Toisin kuin Phanteks, Alpenföhn lähtee liikenteeseen perinteisellä musta/nikkeli väriskaalalla ja hintaa uudella kilpailijalla on CaseKing-verkkokaupassa 74,90e.



Tuotesivut

5 KOMMENTTIA

Tnoi1/5

Vähän on liikaa alppiföönillä jos meinaa kilpailussa pärjätä. Tai sitten täytyy olla huomattavasti tehokkaampi, mutta epäilen.

Pc_P2/5

Ainakin on tyylikäs ^^

Jiiksi3/5

Veikkaisin että melko tehokas on, 8hp vs noctuan 6 ja phanteksin 5.


Hetken googlauksen jälkeen löyty jo testikin:

http://www.gamezoom.net/artikel/Alpenf_...Exklusiv_-22796

http://translate.google.com/translate?h...Exklusiv_-22796

Tnoi4/5

Tuskin jäähdytysteho on läheskään suoraan verrannollinen noiden putkiloiden määrään. Käytännössä ero jäähdytystehossa tulee olemaan varmaan maksimissaan joitain asteen kymmenyksiä suuntaan tai toiseen niinkuin tälläkin hetkellä siellä kärkipäässä.

jvph765/5

Nestetyppeä sen olla pitää,, mutta jos sitä ei ole niin tornijäähy peltier elementillä riitänee;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT