AfterDawn logo

EA myynyt verkkopelioikeutta käytettyihin peleihin 10 - 15 miljoonalla

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Pelikustantaja Electronic Arts kertoo myyneensä verkkopelien pelaamiseen oikeuttavia Online Pass -koodeja 10 - 15 miljoonan dollarin edestä.

Online Pass -järjestelmää on pidetty EA:n taholta keinona rajoittaa käytettyjen pelien myyntiä. Automaattinen oikeus verkkopeliin on vain pelin ensimmäisen omistajan oikeus ja käytetyn pelin ostaja joutuu lunastamaan pelioikeuden Online Pass -koodilla.

EA:n toimitusjohtaja Eric Brown ei pidä vuonna 2010 käyttöön otetun järjestelmän tuomaa 10 - 15 miljoonaan dollarin (7 - 10 miljoonaa euroa) liikevaihtoa erityisen merkittävänä.

Vaatimattomista tuloista huolimatta EA pitää järjestelmää onnistuneena. Yhtiön mukaan pienetkin tulot ovat aiemmin keräämättä jäänyt korvaus siitä, että käytettyjen pelien ostajat "kuluttavat kaistaa ilman maksua".

EA:n jälkeen myös monet muut kustantajat ovat omaksuneet vastaavia järjestelmiä. Erillisen verkkopelimaksun ovat ottaneet käyttöön esimerkiksi Codemasters, Warner Bros, THQ, Ubisoft sekä myös Sony.

6 KOMMENTTIA

spukke1/6

Voisiko verrannollistaa siihen että ketä ostaa ensimmäisen pelin maksaa pikkasen enemmän koska käytetyn pelin arvo on pienempi kyseisen kuppaus maksun myötä. Ajan henki kyllä on rahat pois eikä asiakkailla oikeuksia ole koska asiakkaat ovat kuitenkin pahoja warettajia kuitenkin. Sais tulla joltakin jotain positiivistakin joskus mut ei.

Jiiksi2/6

Ihan perseestä tommoset, miten se käytetyn pelin ostaja kaistaa kuluttaa? Ihan samanlailla se alkuperäinen omistajakin sitä kuluttais jos vielä peliä pelais.

mniskane3/6

Tää taitaa kyllä olla pissimistä omaan pakkiin. Asiakkaat ne on kuitenkin jotka maksaa firmojen toiminnan ja moni näistä "franchise" päivityksistä kuten NHLxx ja CoD jää nyt itsellä ainakin väliin kun kynnys vanhan kauppaamiseen kasvaa (tää mallihan tulee leviään). Parempi vaihtoehto kyniä asiakkaita olisi ollut lisäarvon myyminen eli ladataava lisäkontentti.

Lisäkontentti vaatii tietysti panostuksia ja tää nyt tullut malli vaatii vain lakimiehiä, ei koodareita.

mjk4/6

Puhtaasti pelien pakkomyyntiä. Eli vanhojen pelien uudelleenmyynti.

hhhnngg (vahvistamaton)5/6

Eipä tuota kannata juuri ostaa kun EA tuntuu vetelevän töpselit irti moninpelipalvelimista vuoden tai kahden jälkeen.

ArttuH5N16/6

"Oikeus" verkkopeliin pitäisi olla pelin omistajalla. Typerää rahastusta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT