AfterDawn logo

Microsoft: Windows 8 toimii täydellisesti pelkän Metro-käyttöliittymän avulla

Teemu Laitila Teemu Laitila
5 kommenttia

Microsoft on selventänyt Windows 8 -käyttöjärjestelmän kehitystä seuraavassa blogissaan kosketusnäytöille tarkoitetun Metro-käyttöliittymän ja perinteisen Windows-työpöydän suhdetta. Microsoft lupaa, että kosketusnäyttöä käytettäessä käyttäjä ei törmää yhtäkkisesti perinteiseen Windows-työpöytään, ellei nimenomaisesti halua.

Yhtenä Microsoftin tulevan tablet-käyttöjärjestelmän onnistumisen mittarina on pidetty sitä, miten kokonaisvaltaisen kosketusnäyttöversion yhtiö kykenee käyttöjärjestelmästään luomaan. Nykyisiin kosketukselle alusta asti suunniteltuihin käyttöliittymiin tottunut käyttäjä ei halua joutua yllättäen heitetyksi perinteiselle hiirelle tarkoitetulle Windows-työpöydälle ja ohjauspaneelin valikoihin asetusmuutosten tekemistä varten.

Building Windows 8 -blogissa Microsoftin Windows-kehityksen johtaja Steven Sinofsky kuitenkin vakuuttaa, että Metro-ympäristöstä ei ole pakko poistua, ellei erikseen sitä halua. Windows-työpöytää ei edes ladata koneen muistiin ennen kuin käyttäjä ilmoittaa sitä tarvitsevansa.


Sinofskyn mukaan Metro tulee olemaan kokonaisvaltainen käyttökokemus ja sille sovitetut ohjelmat eivät ole pelkkiä pintakäsiteltyjä versioita vanhoista työpöytäohjelmista, vaan sovellukset on uudelleensuunniteltu kosketusta varten.

Silti perinteinen Windows-työpöytä on tarjolla myös mobiililaitteissa niitä varten, jotka työssään tai opiskelussaan tarvitsevat monipuolisempia tapoja tietojenkäsittelyyn kuten dokumenttien luomiseen tai työpöytäsovellusten käyttöön. Sinofsky kuitenkin kuvailee perinteistä työpöytäympäristöä sovellukseksi muiden joukossa, joka voidaan käynnistää tarvittaessa.

5 KOMMENTTIA

ep_1/5

Toivittavasti toimii täydellisesti myös tavallisessa työpöytäympäristössä.

repino2/5

Niin, luottaisitko windows järjestelmään lentokoneissa...
Malliin : "Ohjelma on suorittanut laittoman toiminnon, ja se on suljettava".
Eikä sekään naurattas kun auto hyytys lapissa keskelle korpea, samoin järjestelmin.
Kosketusnäyttöjä käytettiin armeijan laitteissa jo 90-luvun alussa Nokian oli koneet.

ArttuH5N13/5

Quote:

Silti perinteinen Windows-työpöytä on tarjolla myös mobiililaitteissa


No tästä minä pidän. Tabletin hyödyllisyys on mielestäni siinä, että sitä voi kuljettaa pelkkänä levynä, tai kytkeä tarvittaessa telakkaan ja käyttää normaalina tietokoneena.

xxwavx1124/5

Kasuaaliversio Windowsista.

taLeksa5/5

Quote:

Sinofsky kuitenkin kuvailee perinteistä työpöytäympäristöä sovellukseksi muiden joukossa, joka voidaan käynnistää tarvittaessa.

Saisi olla kyllä toisin päin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT