AfterDawn logo

Intel vahvistaa asemiaan integroiduissa näytönohjaimissa

Panu Roivas Panu Roivas

AMD:n ja Nvidian markkinaosuudet näytönohjaimissa kutistuivat samalla kun Intelin uudet Sandy Bridge -suorittimet haukkasivat lisää markkinaosuutta.

Nvidian ja erityisesti AMD:n odotetaan hiljalleen luopuvan kokonaan alemman luokan erillisnäytönohjaimista, sillä niiden markkinaosuutta syövät uudet suorittimeen integroidut näytönohjaimet. AMD:n Fusion APU:t ja Intelin uudet Sandy Bridge -suorittimista löytyvät HD Graphics -näytönohjainpiirit tulevat ennen pitkää valtaamaan alemman pään erilliskorttien markkinat, joten odotettavissa on erityisesti Intelin markkinaosuuden kasvua näytönohjainten saralla.

Q2 oli poikkeuksellisen vilkas toimitusten osalta, sillä toimitukset kasvoivat 22 miljoonaa yksikköä edellisvuoteen verrattuna. Yleensä toinen neljännes on vuoden hiljaisin näytönohjainten ja muiden PC-komponenttien osalta.

Intel hallitsee toimitettujen piirien markkinaosuutta 60,7 prosentilla, Nvidian tiputtua 17,5 prosenttiin ja AMD 21,2 prosenttiin. Vaikka Intelin osuus on selvästi suurin, se ei välttämättä tarkoita sitä, että Intelin integroitua piiriä käytettäisiin laitteen ainoana näytönohjaimena.


Kuva: JPR, via Xbit-Labs

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT