AfterDawn logo

Foxconn korvaa työntekijät miljoonalla robotilla

Panu Roivas Panu Roivas
4 kommenttia

Xinhuanet-sivuston tietojen mukaan Foxconn pyrkii korvaamaan osan työntekijöistään hankkimalla miljoona robottia kolmen vuoden sisään leikatakseen nousevia palkkakustannuksia ja parantaakseen tuotantolaitostensa tehokkuutta.

Taiwanilainen Foxconn on maailman suurin elektroniikkakomponenttien valmistaja ja mannerkiinan suurin työnantaja yli miljoonalla työntekijällään. Se kokoaa tuotteita muun muassa Applelle, Sonylle ja Nokialle. Viime aikoina Foxconn on ollut uutisissa lähinnä sen työntekijöiden tekemien itsemurhien takia, mutta tulevaisuudessa ne tulevat luultavasti vähentymään robottien syrjäyttäessä ihmiskädet.

Foxconnilla on tällä hetkellä käytössään noin 10 000 robottia, mutta yritys kertoo luvun nousevan 300 000:een ensi vuonna ja miljoonaan kolmen vuoden sisällä. Uutinen ei kuitenkaan kerro kuinka moni 1,2 miljoonasta työntekijästä korvautuu miljoonalla robotilla.FRIDA-robotin odotetaan olevan Foxconnin tulevaisuuden työntekijä

4 KOMMENTTIA

Sokar801/4

Uutisesta ja kuvasta tuli heti mieleen leffa I ROBOT

ArttuH5N12/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Reuters, 2015:

Foxconn suunnittelee ihmiskunnan alasajoa. John Connor ei kommentoinut tuoreita uutisia.

xbkrypt0n3/4

Foxconnin robottityöntekijöiden itsemurha-aaltoa odotellessa :)

Bluejack4/4

"skynet" on toiminnassa ja foxconn korvaa duunarit roboilla. Selkeä linja tulevaisuudelle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT