AfterDawn logo

Samsung esitteli taiteltavaa AMOLED-näyttöä

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Samsung on viime aikoina esitellyt ahkeraan uutta näyttötekniikkaa ja tällä kertaa yhtiö on kehittänyt keskeltä taittuvan AMOLED-näytön. Teknisesti ottaen näyttö koostuu kahdesta erillisestä paneelista, mutta uuden tekniikan ansiosta taitekohtaan ei muodostu näkyvää ryppyä edes 100 000 taiton jälkeen.

Täysin huomaamaton taitekohta ei kuitenkaan ole, sillä ajan myötä taitteen kirkkaus vähenee noin kuuden prosentin verran muuhun pinta-alaan verratuna. Näytön taittosäde on erittäin pieni ja taitetussa tilassa näytöt ovat lähes kiinni toisissaan. Näytöt on pinnoitettu tavalliseen tapaan lasilla, mikä mahdollistaa paneeleiden käyttämisen kosketusnäyttönä.

Vaikka tekniikka on vielä prototyyppiasteella, kehittyessään se saattaisi mahdollistaa esimerkiksi taskuun taiteltavien tablet-koneiden valmistuksen. Ruudun kehittäneiden tutkijoiden mukaan tekniikkaa voisi olla mahdollista hyödyntää kaupallisesti jo "pian".


3 KOMMENTTIA

Thor19931/3

Aika siisti :) Toi "pian" kyllä on ehkä hiukan liukuva käsite.

Bodomed2/3

aika makee tosta sitten vaan amoled näyttöllä varustettu simpukka puhelin! :P

dRD3/3

Lähtee hommassa mopo hanskasta ja tulee sellaisia 20" taskuun taitettavia tabletteja, jotka on yhtä helppo taitella nätisti takaisin kuin wanhan mallin autokartasto. Takuuhuolloissa tulee olemaan hiukka kiire ;-)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT