AfterDawn logo

Pikakatsauksessa uusi Samsung Galaxy Tab 10.1

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Tutustuimme pikaisesti Samsungin kesäkuussa julkaistavaan seuraavan sukupolven Galaxy Tab 10.1 -taulutietokoneeseen. 10.1 tuumaisen laitteen lisäksi kesällä saapuu hieman pienemmällä 8,9 tuuman näytöllä varustettu laite. Pääsimme testaamaan isompaa versiota, joka Samsungin edustajan mukaan ei ollut vielä myyntiversio, mutta vielä ennen julkaisua tapahtuvista mahdollisista muutoksista ei ollut täyttä varmuutta.

Samsungin lehdistölle esittelemä 10.1" kokoinen ja 1280x800 pikselin resoluutiolla toimiva malli oli jo tammikuussa julkaistu versio, joka on hivenen paksumpi kuin laitteen maaliskuussa julkaistut versiot, mutta tekniikkansa osalta laitteet ovat lähes identtisiä, vaikka joidenkin huhujen mukaan tulevissa malleissa käytetään pelkästään Samsungin omia kaksiydinsuorittimia.

Esittelylaite perustui useiden muiden uusien Android-tablettien tapaan Nvidian Tegra 2 -alustaan. Käyttöjärjestelmänä oli Android 3.0 Honeycomb. Androidin tablet-versio on yksinkertainen käyttää ja pikaisenkin tutustumisen jälkeen käyttöliittymä tuntui loogiselta.


Pikaisen vertailun perusteella tablet-Android ei kuitenkaan vielä pärjää täysin Applen iPadille. Yleisvaikutelmaksi käyttöliittymästä jää lievä keskeneräisyys, mihin toivottavasti tulevat versiot tuovat parannuksen.

Tegra 2 tuntuisi olevan tarpeeksi tehokas moneen käyttöön ja esimerkiksi mainokset nettisivuilla eivät juuri selaamista hidastaneet. Myös työpöydän vaihtaminen oli animaationsa puolesta sulavaa, joskin lähes koko ison ruudun pyyhkäisyä vaativa ele ei tuntunut erityisen kätevältä.

Prosessorissa riitti myös tehoa Google Maps -sovelluksen nipistyszoomauksiin, joiden latautumista ei tarvinnut odotella kauaa. Ikävä kyllä testikappaleen Maps-sovellus kaatuili ahkerasti, eikä sitä saatu tallennettua videolle.


Pyrimme saamaan laitteen kattavampaan testiin heti kun niitä saapuu Suomen kamaralle enemmän.

4 KOMMENTTIA

Thor19931/4

Tollane pienempi versio ois tarkotus hankkia jollain aikataululla. Siispä kunnon testailuja valmillaa tuotteella odotellaan..

Toivosin tohon testiin mukaan myös lisävarusteiden kokeilua ja arviointia.
Etenkin HDMI Dockin testaus (sisältäen tottakai HD videon toiston isommalta screeniltä) ja sen Samsungin virallisen kotelon kokeilu kiinnostas.

Kova luotto on itellä, että tosta saadaa nykyselle miniläppärille korvaaja.

arcanix2/4

Sama plääni kuin edellisellä, 8.9" versio olis tarkoitus hankkia miniläppärin ja minun tapauksessa myös läppärin korvikkeeksi. Ihan hilkulla oli etten ipadia ostanut. Todella vakuuttava laite 7" tabin testaamisen perusteella.

roponen3/4

Tämähän se on se lätty jonka odotetaan käynnistävän Androidin tablettiryntäyksen. Keskeneräisyys kuulostaa kyllä ikävältä mutta onhan tässä vielä tovi ennenkuin sitä kaupoista saa.

Itse hardwaressa en odottaisi olevan mitään suurempia ongelmia. Android onkin sitten vähän enemmän kysymysmerkki. Lähinnä sen kysymysmerkin eteen kaiverretaan sana 'Milloin". Milloin sitä softaa tulee tabille?

CoGuy4/4

Tilasin Galalaxy Tab 10.1:n postimyynnistä. Mainio laite. Paitsi... Näytössä on ikävä ja näköjään melkoisen yleinen ongelma: lasin alla näkyy epämääräisen muotoinen, öljyläikän näköinen, sateenkaaren väreissä välkehtivä "tahra" aivan keskellä laitetta. Tahra näyttää leviävän ja taas pienenevän sen mukaan, miten etu- tai takakantta painetaan. Ennen ostopäätöksen tekoa kannattaa googlata sanoilla "galaxy tab oil" tai "galaxy tab newton ring".

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT