AfterDawn logo

Barnes & Noble: Microsoftin Android-patentit maksavat enemmän kuin Windows Phone 7

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
4 kommenttia

Viime kuussa Microsoft haastoi Android-tabletteja myyviä ja valmistavia tahoja oikeuteen patenttirikkomusten takia. Tällä viikolla haasteen saanut Barnes & Noble on vastannut Microsoftin syytöksiin, ja dokumenttien perusteella Microsoftin patenttihaasteet ovat kilpailunvastaisia.

Barnes & Noblen mukaan Microsoft vaatii patenteistaan enemmän korvauksia kuin mitä Windows Phone 7 -lisenssi maksaa. Tämän perusteella Microsoft koettaa tarkoituksella estää Android-laitteiden yleistymistä markkinoilla.

Kiistelyn kohteina olevat patentit ovat myös papereiden perusteella mielivaltaisesti valittuja tai ne ovat tarpeettomia suunnitteluun liittyviä ominaisuuksia, joten Microsoftin vaatimukset eivät tältä osin ole järkeviä.

Dokumenteissa samaan soppaan on vedetty mukaan myös Nokia, jonka yhteistyö Microsoftin kanssa patenttien osalta voi olla kilpailunvastaista ainakin Yhdysvalloissa. Microsoftin tilannetta ei helpota se, että Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on myöntänyt yhteistyön tuovan yrityksille erittäin vahvan patenttisalkun, jota he voivat käyttää hyökätessään muita toimijoita vastaan.


Microsoftin mukaan yritys toimii kuin mikä tahansa muukin yritys, jos se olisi samanlaisessa tilanteessa, eikä se siis aio perua haasteita.

4 KOMMENTTIA

MicrosoftFlop (vahvistamaton)1/4

Kirjoita kommenttisiMicrosoft on Nokian vetänyt mukaan patentti-sotaan!!. :/
Mitä tästäkin mahtaa vielä tulla,taisi kuitenkin olla virhe solmia yhteistyö Microsoftin kanssa!!. =(

mikkokk2/4

Objektiivista raportointia suoraan jupakan toisen osapuolen propagandaa suomentaen :)

syrtek663/4

V*u mitä sikaa M$ osalta, M$ on aina pienten kimpussa, tappelisi edes Gogleen kanssa siinä olisi vähään tekmistä. mutta ei tätähän M$ tehnyt aina koko olemassaolon ajan tuhoten kaikki kilpailijat härskeillä tempuilla, ja ihmiset vielä maksavat idioottikäyttiksestä maltaita.

Ralle_ (vahvistamaton)4/4

Taas kerran patenttitrolli-Microsoft kiusaa pienempiään ja yrittää rahan avulla tehdä omasta inhasta, rajoittuneesta ja suljetusta alustastaan (Windows Phone) laitevalistajille houkuttelevamman ratkaisun. Kehotan välttämään Microsoftin tuotteita mahdollisuuksien mukaan!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT