AfterDawn logo

Katso epäluotettavimmat laitevalmistajat!

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Ranskalainen Hardware.fr-sivusto on laittanut IT-alan laitevalmistajat järjestykseen luotettavuuden perusteella. Tiedot perustuvat suurelta ranskalaiselta jälleenmyyjältä saatuihin tietoihin.

Sivuston tilastotutkimus on suoritettu viime vuoden huhtikuusta lokakuulle, joten Intelin piirisarjaongelmilla ei ole vaikutusta emolevyjen tuloksiin. Tutkimukseen otettiin mukaan ainoastaan ne merkit, joiden tuotteita myytiin yli 500 kappaletta, sekä mallit, joita myytiin yli 100 kappaletta. Sivuston tutkimukseen kuuluivat kovalevyt, SSD-asemat, emolevyt, näytönohjaimet ja virtalähteet

Kovalevyvalmistajista luotettavin näyttäisi olevan markkinajohtaja Western Digital (palautuksia 1,5 prosenttia kaikista myydyistä tuotteista). Toiseksi vähiten palautuksia tuli Samsungin kovalevyistä, joiden valmistuksesta vastaa tulevaisuudessa Seagate. Heikkolaatuisimmat kovalevyt valmisti Hitachi, joita palautettiin (suhteellisesti) kaksinkertainen määrä. Luotettavimmat massatallennusmediat valmistaa Intel, jonka SSD-asemia palautettiin vain 0,3 prosenttia. OCZ:n SSD-asemia taas palautettiin jopa enemmän kuin Hitachin kovalevyjä eli 3,5 prosenttia.


Näytönohjaimien kohdalla markkinoiden luotettavimmat merkit ovat PNY ja Asus, kun eniten vikoja ilmeni ylikellotusmerkkinä profiloituneen XFX:n tuotteissa. Kestävimmät virtalähteet valmisti vuorostaan Antec ja Cooler Master. Eniten hiuksia päästään joutuivat repimään Thermaltaken ja Fortronin virtalähteiden ostajat.

Alla olevat kaaviot perustuvat Hardware.fr:n tietoihin. Luvut ovat prosentteja. (Huom. Hardware.fi:llä ja Hardware.fr:llä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa)


6 KOMMENTTIA

Pc_P1/6

Coolmasteri sijoituu ihmeellisen hyvin.
Antec on hyvä merkki ei ollut yllätys ^^

anssipoh2/6

OCZ huonous oli pieni yllätys.

Pc_P3/6

Quote:

OCZ huonous oli pieni yllätys.

Niin oli.
Näyttiksissä myös vähän erikoinen järjestys :/

Thor19934/6

Intelin ylivoimasuus SSD:ssä aika suuri ja tosiaa OCZ yllättävän huono.
Ehkä ainakin itteeni vähän toi XFX:n huonous kans yllätti.

jampt5/6

Olisivat lisänneet Chieftecin tuohon virtalähde vertailuun :/

nazgege6/6

ja kaikki kehärit on kirjottanu?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki