AfterDawn logo

Sandy Bridge nöyrtyi yli 6 GHz:iin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Japanilainen ylikellottaja Booooon on ensimmäisenä onnistunut rikkomaan Intelin toisen sukupolven Core i7 -prosessorilla kuuden gigahertsin rajapyykin. Hän saavutti 6003,38 megahertsin kellot Core i7-2600K -prosessorilla.

Booooonilla oli käytössä Asuksen Maximus IV Extreme -emolevy, neljä gigatavua Corsairin Dominator GT -muistia sekä tietysti tynnyrillinen nestemmäistä typpeä. Kyseisillä vermeillä hän onnistui kellottamaan BCLK-taajuutta 107,2 MHz:iin, mikä on poikkeuksellisen hyvin ottaen huomioon Sandy Bridge -prosessoreiden asettamat rajoitteet. Kertoimeen jäi vielä yhden pykälän verran pelivaraa, sillä Booooon käytti kerrointa x56 (max. x57). Tarpeeksi vakaan koneen hän sai asettamalla ytimen jännitteeksi 1,68 volttia.

Valitettavasti japanilaiskellottaja joutui säätämään kellotaajuuksia alemmaksi saadakseen koneen PiFast-vakaaksi. 5994 megahertsin lukemilla hän onnistui suorittamaan PiFastin 12,25 sekunnin ajalla, joka on kaikkien aikojen kolmanneksi nopein (nopein 12,01 s ja toiseksi nopein 12,08).

1 KOMMENTTI

Varpomaa1/1

JUMALAUTA! Siinä onkin jo nopea prossu. Pelitkin pyöris varmaa iha loistavasti. Näyttis varmaa tosin jättäis...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki