AfterDawn logo

Acerin tabletit Androidilla ja Windowsilla myyntiin huhtikuun alussa

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Acerin yritys haukata palanen tablet-markkinoista on suunniteltu huhtikuun alkuun. Huhtikuun kahdeksas päivä yhtiö tuo Euroopassa myyntiin kaksi Iconia-sarjan tablettia. Tarjolla on perinteinen Android Honeycombilla varustettu A500 ja Windows-ohjelmista riippuvaisille yhtiö julkaisee Windows 7:lla varustun W500-tabletin.

Molemmat mallit on hinnoiteltu halvimmillaan runsaaseen 500 euroon. Näyttöjen koko on molemmissa laitteissa sama 10,1 tuumaa (1280x800) ja näyttö on LED-taustavalaistu. Sisuskalujen osalta laitteet sen sijaan eroavat toisistaan.

Androidia pyörittävä A500 perustuu Nvidian suuren suosion saaneeseen Tegra 2 -järjestelmäpiiriin ja sen ominaisuudet muistuttavat paljolti vastaavia tarjokkaita muilta valmistajilta. Laitteessa on 1 GB muistia, 32 GB sisäistä tallennustilaa, WiFi- sekä 3G-yhteydet, kamerat laitteen etu- ja takapuolella, HDMI-liitäntä ja kaksi USB-liitäntää.


Windows 7:n perustuva W500 on puolestaan mielenkiintoisempi laite. Se perustuu AMD:n alkuvuodesta julkaisemaan tähän mennessä lähinnä Netbook-koneissa nähtyyn Brazos-alustaan. Prosessorina toimii 1 GHz:n taajuudella toimiva C-50 APU, joka sisältää pitkälle integroidun Radeon HD 6250 -näytönohjaimen. Windowsin käytettävissä on 2 GB muistia ja 32 GB tallennustilaa SSD-aseman muodossa.

Näytönohjain tukee HD-tasoisen kuvan siirtämistä laitteesta löytyvän HDMI-liitännän kautta. Verkkoyhteyksiä löyty WiFi:n ja 3G:n muodossa. Lisäksi laite voidaan kiinnittää lisäosana saatavaan fyysisen näppäimistön tarjoavaan telakointiasemana.

1 KOMMENTTI

MoZar1/1

Onpas paljon mielenkiintoisia laitteita tulossa markkinoille.. Itse kyllä odottelen hintojen putoamista näissä tablet laitteissa. :P

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT