AfterDawn logo

Finnkino myydään ruotsalaisille

Matti Robinson Matti Robinson
11 kommenttia

Mediakonserni Sanoma on myymässä Finnkino-elokuvatoimintaansa. Ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Ratos ostaa Sanoman omistaman, Suomessa ja Baltian maissa toimivan Finnkinon 116 miljoonalla eurolla. Sanomasta kerrotaan, että myynnin syynä on toiminnan keskittäminen kuluttaja- ja yritysasiakkaiden media- ja oppimisratkaisuihin.

Finnkinolla on toimintaa Suomen lisäksi Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Finnkino Oy:n lisäksi kaupassa siirtyvät tytäryhtiöt AS Forum Cinemas, SIA Forum Cinemas, UAB Forum Cinemas sekä kolme kiinteistöä. Elokuvatoiminnot työllistävät Sanomalla tällä hetkellä noin 620 täysipäiväistä työntekijää.

Sanoma arvioi aiemmin, että konsernin liikevaihto ja -voitto pysyvät vuonna 2011 edellisvuoden tasolla. Kaupan myötä niiden kuitenkin odotetaan laskevan hieman. Sanoma-konsernin elokuvatoiminnot tuottivat viime vuonna 88,6 miljoonaa euroa liikevaihtoa ja 8,4 miljoonaa euroa voittoa.

Kauppa vahvistuminen vaatii vielä Suomen ja Latvian kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Hyväksyntää odotetaan ensi kuun aikana.

11 KOMMENTTIA

teme5651/11

Sit vaan odotellaan että kuinka paljon leffalippujen hinnat nousevat...

Pihlis122/11

Toivoisin että tämä mahdollistaisi lisää tekijöitä markkinoille mutta aika sen sitten näyttää.

Tnoi3/11

Välkommen till Swekino..

Anestic4/11

Ja verot meni sinne...

Ralle_ (vahvistamaton)5/11

Nyt on melko varmaa, että elokuvissa on jatkossakin valitettavasti ruotsinkielinen teksti suomenkielisen alla tai se voidaan jopa siirtää päällimmäiseksi :( Onneksi leffat voi katsoa kotonakin.

KOD0U6/11

Voi vaan toivoo, että leffa tarjonta paranis edes vähän..
Ja 13€ 3D -leffasta on.. liikaa..?

DamienTH7/11

Hullu maksaa yli 7.5 euroa lipusta. Ostaa paketteina, niin saa maksimissaan tohon hintaan aina. Tiskiltä ei yksittäislippua kannata ostaa kuin alepäivinä.

guugle8/11

Nyt sitten swedenkinosta tulee elokuvat ruotsalaisilla teksteillä, ja paljonkohan lippujen hinnat nousee...

KOD0U9/11

DamienTH
Täällä ainakin 10 lipun paketti maksaa 85€.. eli 8.5€ per leffa maksimissaa. Mutta jos pakettia ei ole, niin normileffa 11€ ja 3D 13€.. ja ihan on Finnkinon teatteri.

Ozss10/11

Tämä alkaa jo olemaan pahemman luokan ruåttalaista kettuilua. No onneksi meillä oulussa on Star niin ei tarvi mennä katteleen Svenssonien esittämiä filmejä. :-)

Sokar8011/11

Onhan tämä hintojen puolesta huolestuttavaa

Kun yhtiön ostaa sijoitus yhtiö jonka ainut tarkoitus on tehdä rahaa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki