AfterDawn logo

IDC: Apple hallitsi tablet-myyntiä, Galaxy Tab sai osansa

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Tutkimusyhtiö IDC:n tulosten mukaan viime vuoden viimeisen neljänneksen aikana myytiin noin 10,1 miljoonaa tablettia. Tabletit tuntuvat löytäneen kohderyhmänsä, sillä myyntimäärät nousivat yli kaksinkertaisiksi edelliseen neljännekseen nähden. Vähemmän yllättävästi Apple hallitsi edelleen myyntiä, mutta markkinaosuus oli laskusuuntainen.

IDC:n luvut kertovat Applen markkinaosuuden olleen kolmannella neljänneksellä vielä suvereenit 93 prosenttia kaikista myydyistä tablet-laitteista, mutta viimeisen neljänneksen aikana Applen osuus markkinoista tipahti 73 prosentiin muiden valmistajien saatua tuotteita markkinoille. Suurimpana kilpailijana oli Samsungin Galaxy Tab, joka onnistui saamaan 17 prosentin siivun kokonaismyynnistä.


IDC uskoo tablettien myynnin yltävän noin 50 miljoonaan kappaleeseen vuoden 2011 aikana. Yhtiö ennustaa Applen säilyttävän 70 - 80 prosentin markkinaosuuden vuoden mittaan huolimatta useista tulossa olevista Android-tableteista. Vaikka Applen kilpailijoiden tuotteet saavuttavat iPadin ominaisuuksien puolesta, IDC näkee esimerkiksi Motorolan Xoomin suhteellisen korkean hinnan olevan este laitteen suuremmalle yleistymiselle.

1 KOMMENTTI

ZZboy1/1

Vähän vain häiritsee Samsung tehtaan miehen kertoma juttu 700000 myydystä Galaxy Tabista, loput on kuluneet jakeluketjun täyttämiseen noin sadassa eri maassa, tuo siis heti joulun jälkeen. Applellahan se ketju oli jo täytetty edellisten kvarttaalien aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT