AfterDawn logo

GeoHot kerää lahjoituksia oikeudenkäyntiä varten *PÄIVITETTY*

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
4 kommenttia

Yhdysvalloissa oikeudenkäynnit suuryrityksiä vastaan ovat kalliita ja tämän takia PlayStation 3 -pelikonsolin hakkeroinnista syytetty George Hotz (GeoHot) ottaa nyt vastaan lahjoituksia, jotta hänen ja Sonyn välinen oikeustaistelu ei päättyisi heti alkumetreille.

Tähän mennessä Hotzille on kertynyt jo 10 000 dollarin lasku oikeudenkäyntikuluista, ja hän haluaisi palkata itselleen lisää lakimiehiä, jotta Sony häviäisi tapauksen. Jos Sony häviää tämän oikeustaiston, tulee asiasta merkittävä ennakkopäätös ja tähän tähtää myös Hotz. Oikeudenkäynti voi kuitenkin valitusprosessien myötä kestää vuosia, joten mitään pikaista ratkaisua on tuskin luvassa ja täten rahaa kuluu vuosien saatossa runsaasti.

Oikeustaistelun jälkeen ylijäävät lahjoitukset Hotz luovuttaa kansalaisten oikeuksia puolustavalle Electronic Frontier Foundation -järjestölle, joka on tarjonnut Hotzille apua oikeusjutun tiimoilta.

Hotz on myös valmis sopimaan jutun oikeuden ulkopuolella, mutta hänen mukaansa Sonyn pitäisi pyytää tällöin kaikilta anteeksi esim. OtherOS-tuen poistamista ja tarjota kotikutoisia ohjelmia tuottaville tahoille kunnollinen toimintaympäristö PS3:lla, joten todennäköisesti Sony ei sovi tapausta.


PÄIVITYS:
Hotz on lopettanut lahjoituksien vastaanoton, koska hän sai lahjoittajilta jo tarpeeksi rahaa oikeudenkäyntikulujensa kattamiseksi.

4 KOMMENTTIA

jartar1/4

"Hieno" juttu tämä amerikan systeemi missä rikkain voittaa aina :)

xxwavx1122/4

Kyllä on..

Lumikki3/4

Aika hyvin kuvattu asia, eli rikas voittaa, ei sillä ole merkitystä että kuka on oikeassa.

PHolm4/4

Systeemin nimi ei ole rikas voittaa aina, se on köyhä ei ainakaan voi voittaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT