AfterDawn logo

ASRock nopeuttaa emolevyjensä USB-väyliä uudella ohjelmalla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Emolevyvalmistaja ASRock on julkaissut uuden XFast-nimisen ohjelman, jonka tarkoituksena on nopeuttaa USB-tiedonsiirtonopeutta yhtiön valmistamissa emolevyissä. Ensimmäisten testien tulokset ovat varsin lupaavia.

XFastin ensisijainen tarkoitus on tuoda lisää potkua USB 3.0 -väylien tiedonsiirtoon, mutta ohjelma toimii myös vanhemman USB 2.0 -väylän kanssa. Ohjelmaa jaetaan uusien emolevyjen mukana, mutta ohjelman voi ladata myös ASRockin omien verkkosivujen kautta. Ohjelman asennuksen jälkeen USB-väylien "turbo-nopeudet" pitää ottaa vielä erikseen käyttöön.

ASRock tarjoilee verkkosivuillaan omien testiensä tuloksia, joiden luotettavuutta jokaisen pitää itse pohtia. Sivusto lupaa esimerkiksi USB 2.0 -laitteiden suorituskyvyn paranevan parhaimmillaan jopa 400 prosenttia. OCWorkbench-verkkosivusto on ehtinyt koetella ohjelman lupauksia. Sivusto testasi Kingstonin HyperX Max 3.0 -kovalevyn suorituskykyä (emolevynä H67M-GE/HT) SiSoft Sandran kirjoitustestillä. Ennen XFastiä USB 3.0 -väylän läpi siirtyi tietoa 156 megatavua sekunnissa. XFastin avulla tiedonsiirtonopeus kohosi jopa 241 megatavuun sekunnissa, joten mistään pikkusäätämisestä ei ole kyse.


Emolevynsä yhteensopivuuden voi tarkistaa ASRockin verkkosivujen kautta.

3 KOMMENTTIA

Thor19931/3

Täytyypä laittaa homma tulille ja kattoo miten käy

E: OHO :o Sehän toimii, ja hyvin.
Kingtonin 16GB DataTravelerille, kun siirsin yksittäisen 700MB tiedoston eka normaalilla sain ajaks 50,2 sekuntia. Vaihdoin tilan "turboksi" ja homma sujukin jo 37,5 sekuntiin. Eli noin neljänneksen nopeampi turbolla, kuin normilla. Ei paha?

Pc_P2/3

Hieno homma, katsellaan jos toimii minunkin emolevyllä kunhan on aikaa kokeilla.

Thor19933/3

Kyllä pitäis sun emolla toimia, kun itellä sattuu olemaan ihan sama.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki