AfterDawn logo

TouchPad on HP:n vastaus iPadille

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

HP on julkaissut tänään ensimmäisen WebOS-käyttöjärjestelmään perustuvan tablet-mallinsa. WebOS-käyttöjärjestelän tuorein 2.0-versio ja laitteen tehokas suoritin mahdollistavat niin huvi kuin hyötykäytönkin. Julkistustilaisuudessa HP kertoi viihdepuolen osalta tulevasta peliyhteistyöstä Dreamworksin kanssa ja toimistokäyttäjille on tarjolla sovellukset tekstinkäsittelyyn sekä integrointi Google Docs -palvelun kanssa.

Laite on 9,7 tuuman kokoinen ja näytön tarkkuus on 1024x768 pikseliä. WebOS-järjestelmää pyörittää Qualcommin kaksiytiminen 1,2 GHz:n taajuudella toimiva Snapdragon-prosessori, joten ToucPadin ei pitäisi jäädä suorituskyvyssä pian markkinoille saapuvien Tegra 2 -tablettien jalkoihin. TouchPadia tulee saataville sekä 16 että 32 gigatavun tallennustilalla varustettuina versiona ja käyttömuistia löytyy 1 GB.


HP tuo markkinoille ensin pelkästään WiFi-yhteydellä varustetun mallin, mutta 3G- ja 4G-yhteyksillä varustetut laitteet saapuvat myöhemmin. TouchPadissa ei ole kameraa takapuolella, mutta etupuolelta löytyy 1,3 megapikselin kamera videopuheluihin. Liitäntöjä löytyy micro-USB:n verran.

Lataaminen tapahtuu langattomasti induktion avulla käyttäen HP:n Touchstone-telakkaa. Lataamisen lisäksi telakkaan kiinnitetyt WebOS-laitteet voivat kommunikoida keskenään ja tahdistaa sisältönsä sekä näyttää käyttäjälle ilmoituksia.

Ensimmäisiä malleja odotetaan markkinoille kesäkuussa, mutta HP ei ole paljastanut laitteiden tulevaa myyntihintaa. Huolimatta houkuttelevasta laitteistosta ja intuitiivisen oloisesta käyttöliittymästä kesäkuussa tablet-markkinoiden kilpailutilanne tulee olemaan huomattavasti tiukempi, sillä TouchPad joutuu taistelemaan huomiosta useiden Android-mallien sekä Applen odotetun iPadin seuraavan version kanssa.

1 KOMMENTTI

Nikotiko1/1

Ehkä HP:n päätös jättää laitteen myyntiin tuominen saattaa ihmetyttää joitakin, mutta minusta tämä odotus saa enemmänkin vain kokoajan halukkaammaksi ostaa laitteen. Ja kun se vihdoin markkinoille tulee, ihmiset vyöryvät ostamaan sen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT