AfterDawn logo

Nintendo: Angry Birds on liian halpa

Teemu Laitila Teemu Laitila
9 kommenttia

Nintendon Amerikan osaston johtaja Reggie Fils-Aime on huolestunut nykyisestä mobiilipelien polkuhinnoittelusta. Fils-Aime pelkää muutaman dollarin hintaisten pelien totuttavan kuluttajat heikkotasoiseen kertakäyttöviihteeseen.

Kuluttajien saadessa pelinsä helposti ja halvalla, saattaa ostajille syntyä käsitys, että kaikkien pelien tulisi olla samassa muutaman dollarin hintaluokassa. Fils-Aimen mukaan nykyinen trendi on uhka koko pelialan kannalta. Fils-Aimen huolena on, että pelaajat eivät maksa enää hyvinkään tehdystä pelistä julkaisijan kannalta riittävää hintaa, jos tarjolla on kertakäyttöviihdettä puoli-ilmaiseksi.

Angry Birds on hieno pelikokemus, mutta sen lisäksi löytyy tuhansia muita parin dollarin hintaisia pelejä, jotka antavat kuluttajille mielikuvan peleille sopivasta hinnoittelusta.
Reggie Fils-Aime


[smartbox:here]Fils-Aime ei kuitenkaan ole vakuuttunut halpojen pelien tasosta, vaan hänen mielestään kaksikin dollaria on liikaa monen pelin kohdalla.

Nintendolla on asiassa oma erittäin isokokoinen lehmänsä ojassa, sillä sen piakkoin julkaistavan uuden 3DS-alustan pelit tullaan hinnoittelemaan jopa kymmeniä kertoja kalliimmaksi, kun nykyiset mobiililaitteiden pikkupelit.

9 KOMMENTTIA

nimi123 (vahvistamaton)1/9

Angy Birds ja Agry Birds?

syrtek662/9

Justiinsa, kaikkien pelien siis pitäisi maksaa 50€ ja sen lisäksi pitäisi hyväksyä kaikkien peliin DRM... Uskomatonta mitä sammakoita sitä voi kuulla... Tämän lafkan mielestä edes fani elokuvia ei saa tehdä koska se voi olla haitallista pelien imagolle.

Gilbertt3/9

Todellakin Nintendolla oma lehmä ojassa.

Ihme juttu, miten jotkut Nintendo DS:n pelit ovat olleet vuosia myynnissä ja maksavat vieläkin sen ~50 € (Mariot, Nintendogs:it, Pokemonit jne).

squi4/9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nimi123:

Angy Birds ja Agry Birds?

Pahoittelut typoista, korjattu.

mjk5/9

Niimpä niin...kun ei sitä rahaa lappaa joka nurkasta niin on halpa. Mutta kun se halpa hinta tuppaa saamaan ihmiset ostotuulelle, itselläni ainakin kännyssä on tietysti ANGRY BIRDS :p

Niin pikkupelien kuuluukin olla halpoja ja ns suurpelit siinä 30€ tietämillä enempää en pelistä maksa.

miketso6/9

Kyllähän sen nyt kaikki tietää ettei mobiilipelejä edes verrata kalliimpiin konsolipeleihin, enkä itse kyllä odoittaisikaan mobiililaitteille kovin kummoisia pelejä. Ne on vain pientä ajanviihdettä jota on tarkoituskin hankkia pienellä rahalla. Suuret summat ovat sitten konsolipelejä varten, jossa aikaakin kulutetaan paljon enemmän ja niille asetetaan tietynlaisia laatuvaatimuksia hintaansa nähden.

KalikoJak7/9

Lainaus:

Kuluttajien saadessa pelinsä helposti ja halvalla, saattaa ostajille syntyä käsitys, että kaikkien pelien tulisi olla samassa muutaman dollarin hintaluokassa. Fils-Aimen mukaan nykyinen trendi on uhka koko pelialan kannalta.

Se, että me saadaan peli helposti ja halvalla ei tietenkään voi olla hyvä asia. Eiköhän kaikki saa hinnotella pelinsä miten haluaa. Ja mobiilipuolella pelimarkkinat on hyvin kapeat, joten voi hyvin olla, että se pudottaa konsolipelien myyntiä hieman. Mutta se on kehitystä se. Jos Nintendo kokee sen uhkana, niin tarjoaisi halvempia hintoja tai enemmän laatua. Turha itkeä toisen menestykselle.

Sama asia jos olisin ennen vanhaan myynyt vain pöytäkoneita ja joku keksii läppärin ja myy sitä, minkä seurauksena oma myynti heikkenee. Surkee juttu, mutta turha valittaa lehdille vaan keksiä jotain uutta.

D00mer8/9

Imho kännykkä(j2me android ym) pelit pitkkäkin olla 5€, sillä ne on useinmiten paskoja, tai niitä pelaa kerran, ja sitten unohtaa etc, mutta konsolipuolella saa olla kalliimpaa, että saa rahoille vastinetta

daim0n9/9

jos saaa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT