AfterDawn logo

Luvaton nettilevitys parantaa animen myyntiä mutta vähentää vuokrauksia

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
4 kommenttia

Luvattoman nettilevityksen vaikutuksista on jälleen julkaistu yksi tutkimus, kun Japanissa talousasioita tutkiva Research Institute of Economy, Trade and Industry (RIETI) on selvittänyt luvattoman nettilevityksen vaikutusta animen myyntiin ja vuokrauksiin.

RIETI:n tekemän tutkimuksen mukaan eniten positiivista hyötyä on YouTuben kautta tapahtuvalla jakelulla, joka nostaa animen myyntiä DVD-julkaisujen kohdalla. Vuokraamot eivät myöskään kärsineet YouTuben kautta löytyvistä videoleikkeistä, joten RIETI:n julkaiseman paperin perusteella YouTube toimii hyvänä promootiokeinona myyntilukujen kasvattamiseen.

P2P-verkkojen osalta tilanne ei ollut aivan yhtä positiivinen, sillä Winny-ohjelman avulla animea ladanneet tahot vuokrasivat vähemmän sisältöä. Winnyn käyttö ei kuitenkaan vaikuttanut ostohalukkuuteen, joka pysyi samalla tasolla.

REITI:n tutkimuksessa seurattiin yli sadan pidemmän aikaa pyörineen animesarjan jaksojen suosiota YouTubessa ja Winny-verkossa. Näiden sarjojen latausmääriä ja katselukertoja verrattiin sitten jälleenmyyjiltä ja vuokraamoista tulleisiin tietoihin, ja tarkasteluun otettiin erityisesti DVD-julkaisujen kohdalla tapahtuneet muutokset.


Winny-lataajien kohdalla huonoa vuokrausintoa tutkimus perustelee keräilyllä, sillä Winny-lataajien sanotaan haluavan tuotteet pysyvästi omakseen. YouTuben kohdalla ostointoa paransivat tutkimuksen mukaan osittaiset jaksot, jaksojen häviäminen YouTubelle tehtyjen ilmoitusten takia ja huonompi kuvanlaatu, joiden takia monet kuluttajat olivat valmiita maksamaan nähdäkseen kiinnostavan sarjan kokonaisuudessaan hyvälaatuisena.

Kaikkien sarjojen kohdalla luvattomien lataajien käyttäytyminen ei kuitenkaan ollut samanlaista, koska sarjojen kohderyhmät ovat hyvin erilaisia, joten esim. perheen pienimmille suunnatut sarjat eivät olleet yhtä suosittuja luvattomassa jakelussa.

4 KOMMENTTIA

Zarok1/4

Se että näkee minkälainen elokuva/tv-sarja/musiikkivideo kyseessä on, niin se saattaa kiinnostua?! Ei kai!

Tesno2/4

Liekköhän vuokrafirmoilla japanissa digijakelu ja hinnat kunnossa.

michan (vahvistamaton)3/4

^
kai sä tajuat, että tässä puhutaan japanista.. Viihdetalouden yhdestä kolmesta supervallasta--

michan (vahvistamaton)4/4

^
kai sä tajuat, että tässä puhutaan japanista.. Viihdetalouden yhdestä kolmesta supervallasta--

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki