AfterDawn logo

ZTE ohitti Applen markkinaosuuksissa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Markkinatutkimusyhtiö IDC on saanut valmiiksi viime vuoden viimeisen neljänneksen matkapuhelinmyyntiä koskevan tutkimuksen. Sen mukaan matkapuhelimia myytiin 17,9 prosenttia enemmän kuin edellisenä neljänneksenä. Puhelinvalmistajista ZTE nousi maailman neljänneksi suurimmaksi, ohittaen Applen. Kärjessä ovat Nokia, Samsung ja LG.

Puhelimia toimitettiin viime vuoden viimeisten kolmen kuukauden aikana yhteensä 401,4 miljoonaa kappaletta. Nokia hallitsee odotetusti edelleen markkinoita 30,8 prosentin markkinaosuudella. Vaikka Nokian markkinaosuus on tippunut vuodessa 6,4 prosenttiyksikköä, niin toimitettujen puhelinten määrä on vajonnut vain 2,4 prosenttia. Käytännössä markkinoiden kasvu on siis satanut muiden puhelinvalmistajien laariin kuin Nokian. Markkinoita kasvattaa erityisesti älypuhelinten myynti.


Parhaiten viime vuodesta on kasvanut Apple, jonka puhelintoimitukset ovat nousseet 86 prosenttia. Toisena on kiinalainen ZTE, joka kasvoi 76,8 prosenttia. ZTE edulliset puhelimet ovat menneet erittäin hyvin kaupaksi niin kehitysmaissa kuin teollisuusmaissakin. Kolmanneksi eniten kasvoi "muiden valmistajien" osuus, johon kuuluu halpamallivalmistajien sekä HTC:n myyntiluvut. Kasvua viime vuodesta oli 44 prosenttia.

5 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/5

Ei tullut yllätyksenä tuo ZTE:n nousu.

wizzy3652/5

ZTE on halpa puhelin joka ei ole paljonkaan huonompi kuin muut Android puhelimet. Sen takia luulen että parin vuoden päästä ne tulevat ulos voittajana android markkinoilla ja muut valmistajat tekee tappiota puhelin valmistus puolella ja se on varmaan se syy miksi nokia ei ikinä haluisi mukaan android kilpailuun.

Anestic3/5

Veikkaan että muilla Android-valmistajilla on joku vastareaktio tekeillä. Ei silti, Blade on itsellä ja olen todella tyytyväinen.

roponen4/5

Jossain mainittiin että tuo ZTE:n suuruus olisi vielä Aasian ja Afrikan huokeiden puhelinten myyntien ansiota, mutta noilla hinnoilla ei ole vaikea kuvitella että firma kipuaa koviin markkinaosuuksiin muuallakin.

Onhan se kuluttajille hyvä että on kilpailua. Pistänee aikanaan muutkin valmistajat varmasti miettimään pitääkö älypuhelimen oikeasti maksaa 400-600€.

Jännityksellä odotan miten tämä vaikuttaa tämän vuoden tuotejulkistusten hintoihin, etenkin android rintamalla. Enkä pitäisi sitä ihan täysin mahdottomana että seuraava iPhonekin olisi vähän maltillisemmin hinnoiteltu.

pelikaani75 (vahvistamaton)5/5

Kiinalaiset on fiksumpia.sisus ratkaisee puhelimessa ja kun ulkokuorikin on asiallinen ei mikään estä voittojen tiellä.itsellä zte blade nyt ja ihmettelen miksi maksoin nokiasta kovan hinnan,kun puhelin jumii tämän tästä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT