AfterDawn logo

PS3:n uusi firmware-päivitys toi mukanaan pelibannit

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
21 kommenttia

Vaikka Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolille eilen julkaisema firmware-päivitys ei kestänyt hakkerien käsittelyä, ovat rehelliset pelaajat saaneet päivityksestä paljon iloa, sillä päivityksen myötä huijareita on helpompi bannata kokonaan pois tietyistä peleistä.

Ensimmäisenä Stanley Kirk Burrellin tunnetuksi tekemää toimintoa harjoitti Activision-Blizzard, joka on antanut porttikiellon useille Call of Duty: Black Ops -pelissä huijanneille. Porttikielto on pysyvä, joten pelin verkkopelaaminen ei onnistu enää kyseisellä PS3-konsolilla.

Huijareita tervehditään heitä varten suunnatulla viestillä, jotta pelaajille ei jää epäselväksi syy moninpelin toimimattomuuteen.


Epävirallisten tietojen mukaan 3.56-versionumerolla varustettu firmware sisältää uuden muokkaukset tunnistavan toiminnon, jonka avulla modatut konsolit on mahdollista asettaa erilaisille sulkulistoille. Sony voi täten estää modatun konsolin pääsyn esim. PSN-verkkopalveluun, jolloin konsolin käyttöarvo laskee.

21 KOMMENTTIA

..Andy..1/21

Nyt meni sony kyllä vähän liian pitkälle. Tuo hakkeroiden bannaaminen peleistä on kyl loistojuttu, mutta tuo muu on sitten ihan täyttää paskaa. Taidanpa vaihtaa xboxiin...

vaihda ihmeessä (vahvistamaton)2/21

Sony ei tarvitse tollasia pellejä asiakkaikseen.

JoniS3/21

rahaa hekin tuovat vaikka cfw asentaisivat, kun joutuvat konsolin ostamaan.

mjk4/21

Peliiin katsomisen paikka Sony edelleen..

cosmoretro5/21

Reilukerho kokoontuu jälleen...

DaIle6/21

Hyvä hyvä!:) Saa nähä millon ne nakertajat nakkaa dualbootti setin, kunten aikoinaan boxille sai: virallisella virallista toimintaa ja toisella sitten toista hommaa esim. XBMC ja "omat verkkopelit". Toisi media käytettävyyden uudelle tasolle esim. tuo XBMC.

OFF TOPIC: Miksi PS3 tuo tuuletin oikein pyörii, kun (PSP)etäkäyttö on kytketty? mitä se jäähdyttää, wlan piiriä? Saisivat päivittää tämänkin niin että ei pyörisi.

Arzgahhh7/21

oho noni sama homma kuin livessä! Musta ainakin ihan reilupeli... :) Pyysypähän nettipelikin kurissa sitten kunnolla. :)

..Andy..8/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vaihda ihmeessä:

Sony ei tarvitse tollasia pellejä asiakkaikseen.

En vaihda, mutta tuo on törkeää kun ruvetaan kaikkia käyttäjiä valvomaan. Ja jos oot tunnuksen luonu vaan siksi että voisit kommentoida viestiäni niin painu siitä nuolemaan sitä Sonyasi.

friis9/21

Joidenkin foorumeiden mukaan nuo Cod bannit liittyvät codin päivitykseen, eikä ps:n fw päivitykseen.

aj8410/21

YEAH.. Sanoisin että tulihan tämäkin ennustettua, mutta kyllästyn pikkuhiljaa sitä jatkuvasti hokemaan :D oikein koirille, ei voi muuta sanoa. Riemuvoitto !

marlee8211/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:

YEAH.. Sanoisin että tulihan tämäkin ennustettua, mutta kyllästyn pikkuhiljaa sitä jatkuvasti hokemaan :D oikein koirille, ei voi muuta sanoa. Riemuvoitto !

Sony ilmeisesti maksaa sun palkan...?

aj8412/21

No ei nyt kuiteskaan :D Mutta tämähän on selvä voitto maalaisjärjen puolueelle XD

Raattis13/21

"Sony voi täten estää modatun konsolin pääsyn esim. PSN-verkkopalveluun, jolloin konsolin käyttöarvo laskee."

Omistan modatun Xbox 360:n. En ole ainuttakaan peliä sille polttanut (varmuuskopioita tai piratoituja). Sen sijaan olen ostanut marketplacesta useita pelejä. Jos olisi bannit ropsahtaneet, olisin joutunut turvautumaan piratismiin.

Siispä kokemusteni mukaan PSN:stä ihmisiä bänniessään Sony ampuu itseään nilkkaan. Moninpeliesto sen sijaan on täysin ymmärrettävä ja oikeutettu reaktio. Kunhan esto ei liity PSN-tunnuksiin - käytän säännöllisesti tunnuksiani yleisessä käytössä olevalla konsolilla, ja olisi ikävä saada sieltä tartunta.

Kalezz14/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:

No ei nyt kuiteskaan :D Mutta tämähän on selvä voitto maalaisjärjen puolueelle XD

Minun maalaisjärkeni ei edelleenkään ymmärrä miten on oikeutettua estää verkkopalvelut ihmisiltä, jotka eivät ole tehneet mitään väärää tai haitallista, ainoastaan muokanneet konsolia paremmin omiin tarkoituksiinsa sopivaksi.

friis15/21

Lainaus:

Minun maalaisjärkeni ei edelleenkään ymmärrä miten on oikeutettua estää verkkopalvelut ihmisiltä, jotka eivät ole tehneet mitään väärää tai haitallista, ainoastaan muokanneet konsolia paremmin omiin tarkoituksiinsa sopivaksi.


Nyt bannatut ihmiset ovat huijanneet verkkopeleissä, Sonyn ToS kieltää sen, kuten tekee myös CoD:n ToS.
Mahdolliset CFW bannit tulevat syystä että Sony kieltää ToSsissa konsolin muokkaamisen.

mjk16/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:

Lainaus:

Minun maalaisjärkeni ei edelleenkään ymmärrä miten on oikeutettua estää verkkopalvelut ihmisiltä, jotka eivät ole tehneet mitään väärää tai haitallista, ainoastaan muokanneet konsolia paremmin omiin tarkoituksiinsa sopivaksi.


Nyt bannatut ihmiset ovat huijanneet verkkopeleissä, Sonyn ToS kieltää sen, kuten tekee myös CoD:n ToS.
Mahdolliset CFW bannit tulevat syystä että Sony kieltää ToSsissa konsolin muokkaamisen.

Eli älkäämme ostako sony-tuottaeita, noin ytimekkäästi. Kyllä juuri muokkaaminen etc on hyväksyttävää mutta jos sitä käytettään piraattipelien/softien pyörittämiseen se on tuomittavaa. Itsellä myös modattu xbox tosin syy on se kun sen jenkeistä ostin olise melkein pakko modata että pal-pelit toimisivat :p. Kun en vain viitsinyt ostaa toista ...

mitsku217/21

Sony ei vain ole jaksanut enää moista paskaa että joka kuukausi uusi jailbreak tulee. kuten kukaan muukan ei jaksaisi. Hyvä juttu että saadan pelit reiluiksi :)

kolmis18/21

Yritys hyvä kymmennen, tulos pyöreä nolla. Arvatkaapa tuleeko kohta joku haxi tohonkin.

aj8419/21

Voipi olla että EI tule. Ainakaan siitä ei pidetä todennäköisesti samanlaista meteliä kuin tähän asti, eli se jää pienen käyttäjäpiirin kikkailuksi. Jos oikeudenkäynti vieläpä päättyy niinkin iloisesti että mokomat ehejän korjaajat laitetaan maksamaan monta sukupolvea etiäpäin, ei samanlaisiin korvauksiin kenelläkään ole hirveä hinku. Toki uhoajia aina löytyy sehän on selvä, mutta he saavat todennäköisesti saman kohtelun ja uho loppuu.

ArttuH5N120/21

"lolowned.jpg"

zeekill21/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kolmis:

Yritys hyvä kymmennen, tulos pyöreä nolla. Arvatkaapa tuleeko kohta joku haxi tohonkin.

Tullut jo ainakin kolme

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:

Voipi olla että EI tule. Ainakaan siitä ei pidetä todennäköisesti samanlaista meteliä kuin tähän asti, eli se jää pienen käyttäjäpiirin kikkailuksi. Jos oikeudenkäynti vieläpä päättyy niinkin iloisesti että mokomat ehejän korjaajat laitetaan maksamaan monta sukupolvea etiäpäin, ei samanlaisiin korvauksiin kenelläkään ole hirveä hinku. Toki uhoajia aina löytyy sehän on selvä, mutta he saavat todennäköisesti saman kohtelun ja uho loppuu.

Kai tajuat ettei firmwarea edes tarvitse päivittää kun kuka tahansa osaa sen kiertää. (Ja 3.56 CFW asennus on aivan yhtä helppoa kuin 3.56 OFW asennus) Ja mitään oikeudenkäyntiä ei edes vielä ole, paitsi Sonya vastaan... Nyt voit mennä tarkastamaan tällaiset asiat.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki