AfterDawn logo

Viisi pidätetty Anonymous-hyökkäyksistä

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Viisi henkilöä on pidätetty Englannissa osallisina Anonymous-"ryhmän" viime vuoden puolella suorittamiin laajamittaisiin DDoS-hyökkäyksiin, kertoo V3.co.uk. Pidädetyt ovat miespuolisia ja iältään 15-26-vuotiaita. Britannian lain nojalla enimmäisrangaistukset pidätetyille voivat nousta jopa 10 vuoteen vankeutta sekä 8000 dollarin sakkoihin. Nyt tehdyt pidätykset ovat jo toinen Anonymoys-ryhmään liittyvä tapaus.

Poliisi ei ole kertonut tarkemmin minkä organisaation nettisivujen häiritsemisestä pidätettyjä syytetään. Löyhähkö aktivistiryhmä Anonymous hyökkäsi viime vuoden puolella useita viihdeteollisuuden etujärjestöjä sekä yhteistyökumppaneita vastaan Operation Payback -nimisen operaation aikana.

[smartbox:here]Myöhemmin hyökkäyksissä käytetyt Low Orbit Ion Cannon -sovellukset käännettiin Wikileaks-verkkosivuston maksuliikenteen lopettaneiden PayPalin, Visan sekä MasterCardin verkkopalveluita vastaan. Hyökkäys onnistui kaatamaan sivustot ainakin hetkellisesti.


Hollantilaisen Twenten yliopiston tutkijat kertoivat aiemmin, että LOIC-sovelluksen käyttäjät eivät nimestään huolimatta ole erityisen anonyymeja, vaan hyökkäyksen alkulähde on helppo paikantaa IP-osoitteen perusteella. Anonymous onkin luottanut enemmän joukkovoiman luomaan hetkelliseen suojaan.

Lisäinformaation puuttuessa on mahdoton sanoa, onko nyt pidätetyillä ollut suurempi rooli hyökkäysten organisoinnissa vai onko kyseiset henkilöt valittu satunnaisesti tuhansien hyökkäykseen osallistuneiden joukosta.

1 KOMMENTTI

Bluejack1/1

Toivottavasti joku hiiristä eli syytetyistä edes maksoi oman ns.töpselin. -ikävää vanhemmille kun poika on noin viisas tietokoneiden kanssa ja osaa käyttää valmiita toisten luomia ohjelmia.

Hyvä kun edes uskaltaa vahtia omaa domainia nykyään ilman syytteitä portti scannereista yms.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT