AfterDawn logo

Uusi artikkeli: Pienikokoinen pelikone olohuoneeseen

Teemu Laitila Teemu Laitila

PowerColor julkaisi puolet normaalia matalamman version Radeon HD 5750 -näytönohjaimesta. Puolet matalampi piirilevy mahdollistaa ohjaimen asentamisen myös HTPC-käyttöön soveltuviin mini-ITX- ja micro-ATX-kokoisiin koteloihin. Päätimme siis rakentaa ulkoisilta mitoiltaan olohuoneeseen soveltuvan HTPC-kokoonpanon, jossa tehokkaan näytönohjaimen ansiosta riittäisi tehoja myös pelien pyörittämiseen tv-ruudulla.

Järjestelmän asentaminen pieneen tilaan lisää riskiä kohdata komponenttien yhteensopivuudesta johtuvia ongelmia. Tässäkään projektissa niiltä ei vältytty, joten lopuksi päädyimme kasaamaan kaksi eri muotoista pientä kokoonpanoa hieman eri sisuskaluilla.

Molemmilla kokoonpanoilla ajettiin muutamia pelitestejä sekä tehtiin perinteiset tehonkulutusmittaukset. Lopputuloksena saatiin kaksi kohtuullisesti pelejä pyörittävää ja tyylikästä ratkaisua kotiteatteria täydentämään.

Tee se itse: Pienikokoinen pelikone olohuoneeseen

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki