AfterDawn logo

Hitachilta mediakäyttöön optimoituja kovalevyjä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Hitachi julkaisi tänään yhtiön ensimmäiset audio- ja videosisällön hallintaan optimoidut kovalevyt. Kovalevyjä ilmestyy kahteen eri mallistoon, mitkä on tarkoitettu kulutuselektronisiin laitteisiin, kuten digibokseihin, konsoleihin tai televisioihin.

Hitachi ei ole ensimmäinen valmistaja, joka tuo samaan käyttöön optimoituja kovalevyjä. Itse asiassa Western Digitalilta on jo oma WD RE4-GP -sarja ja Seagatelta Barracuda LP -sarja, joten Hitachi on hieman myöhässä tuotteidensa kanssa.

CinemaStar 5K2000 -sarjaan kuuluvat kovalevyt ovat 3,5-tuumaisia ja tallennuskapasiteettia niistä löytyy joko kaksi tai 1,5 teratavua. CinemaStar C5K750 -sarjan 2,5 tuuman kovalevyjä on vuorostaan saatavilla 750, 640 ja 500 gigatavun kapasiteeteilla. Molemmissa tuotesarjoissa on kohdistettu erityistä huomiota tehonkulutukseen ja hiljaisuuteen (Coolspin). Niistä löytyy myös SmoothStream-teknologia, jonka luvataan parantavan kovalevyjen ominaisuuksia audio- ja videostreamauksessa.


CinemaStar 5K2000 -sarjan kovalevyt tuottavat Hitachin mukaan 24 desibelin melutason, kun pienemmät CinemaStar C5K750 -sarjan asemat tuottavat ääntä 22 desibeliä. Jälkimmäisen sarjan asemat kuluttavat levossa 0,5 wattia tehoa ja rasituksessa 1,5 wattia. Edellisen sarjan kovalevyt puolestaan kuluttavat tehoa levossa 4,2 wattia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki