AfterDawn logo

Hitachilta uusi erittäin ohut kovalevy

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Hitachi GST on julkaissut ainoastaan seitsemän millimetriä paksun 2,5 tuuman Travelstar Z5K500 -kovalevyn, jota myydään 250, 320 ja 500 gigatavun malleina.

Kovalevyissä on käytetty ainoastaan yhtä kuudennen sukupolven PMR-kiekkoa, jonka pyörimisnopeudeksi ilmoitetaan 5400 kierrosta minuutissa. Mallista löytyy lisäksi SATA 3 Gbps -liitäntä, neljän kilotavun sektorikoko ja tuki BDE-salaukselle. Kirjoituksen tai luvun aikainen tehonkulutus on Hitachin mukaan 1,8 wattia ja levossa ainoastaan 0,55 wattia.

Uuden kovalevyn mielenkiintoisimpiin ominaisuuksiin kuuluu ohuen rakenteensa lisäksi se, että siinä on päästy uusiin lukemiin tallennustiheyden suhteen. Kovalevyn 500 gigatavun mallin kiekossa on saatu tallennustiheys puristettua 636 gigabittiin neliötuumalla. Teoriassa tällä tallennustiheydellä päästäisiin 3,5-tuumaisissa kovalevyissä neljän tai viiden teratavun malleihin. Analyytikot odottavatkin tämän kokoisten 3,5-tuuman kovalevyjen ilmestyvän seuraavan 12 kuukauden sisällä.


Travelstar Z5K500:n toimitukset alkavat vielä tämän vuoden aikana.

2 KOMMENTTIA

baltam1/2

Höh, "vain" 18 wattia. Tais tulla pilkkuvirhe. Ei silti, laitan läppäriini mieluummin 60-gigasen SSD:n kuin 500-gigasen pyörivän kiekon. Varastolevyksi ulkoinen levy miel. USB3:lla. Läppäreissä toki saisi yleistyä kaksi kiintolevypaikkaa. Joissain jo taitaa ollakin

banaanikärpänen (vahvistamaton)2/2

Originally posted by baltam:

Höh, "vain" 18 wattia. Tais tulla pilkkuvirhe. Ei silti, laitan läppäriini mieluummin 60-gigasen SSD:n kuin 500-gigasen pyörivän kiekon. Varastolevyksi ulkoinen levy miel. USB3:lla. Läppäreissä toki saisi yleistyä kaksi kiintolevypaikkaa. Joissain jo taitaa ollakin

Jep. Alkuperäisessä jutussa puhutaan 1,8W tehonkulutuksesta kirjoittaessa/lukiessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki