AfterDawn logo

Ensimmäiset neljän teratavun kovalevyt ilmestyvät ensi vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Tallennusratkaisuihin erikoistuneen markkinatutkimusyhtiö Coughlin Associatesin mukaan ensimmäiset neljän teratavun kovalevyt ilmestyvät markkinoille vuoden 2011 aikana.

Seagate julkaisi tämän vuoden kesällä ensimmäisenä kolmen teratavun kovalevyn ja Western Digital seurasi omalla mallillaan myöhemmin syksyllä. Hitachin julkaisi oman kolmen teratavun kovalevyn muutama viikko sitten. Kehitys on ollut kapasiteetin kasvun suhteen tasaista, sillä kolme vuotta sitten Hitachi julkaisi markkinoiden ensimmäisen yhden teratavun kiintolevyn ja tallennustilan tuplaamista kahteen teratavuun saatiin odottaa vuoteen 2009 saakka. Nyt tallennustila näyttäisi kasvavan kahdesta neljään teratavuun kahdessa vuodessa.

Seagate käyttää kolmen teratavun kovalevyissään viittä tallennuskiekkoa. WD:n tuotteissa on sen sijaan neljä kiekkoa paremman tallennustiheyden ansiosta. Coughlin Associates ennustaa neljän kiekon tekniikan yleistyvän ensi vuonna kolmen teratavun kovalevyissä ja odottaa viiden tallennuskiekon ratkaisun otettavan käyttöön neljän teratavun malleissa.


Lisäksi Coughlin Associates odottaa 2,5-tuumaisten ulkoisten kovalevyjen tallennuskapasiteetin kasvavan nykyisestä kahdesta teratavusta kolmeen teratavuun.

5 KOMMENTTIA

Arzgahhh1/5

onkos nämä nyt sitten ulkoisia vai sisäisiä kiintolevyjä?

dRD2/5

Originally posted by Arzgahhh:

onkos nämä nyt sitten ulkoisia vai sisäisiä kiintolevyjä?

Sisäisiä. Ulkoiset kovalevythän ovat vain koteloita, joiden sisällä on ihan normi sisäinen kovalevy -- tai useampi.

wipe20003/5

Eivätköhän sekä ulkoiset että sisäiset lähes samassa tahdissa kauppoihin ilmaannu.

squi4/5

Kiva että kapasiteetti kasvaa, mutta saisi kyllä UEFI yleistyä emolevyissä jo piakkoin, niin saisi käynnistyslevyksikin.

dRD5/5

Originally posted by squi:

Kiva että kapasiteetti kasvaa, mutta saisi kyllä UEFI yleistyä emolevyissä jo piakkoin, niin saisi käynnistyslevyksikin.

IMO, alkaa tallennusmarkkina melkein meneen siihen, että kovalevyjä ei enää ole edes tarkoitettu boottilevyksi, vaan SSD isketään boottilevyksi ja HDD storageksi kaikelle "ryöhnälle" :-)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT