AfterDawn logo

Street View kömmäsi taas yksityisyyden kanssa

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä

Googlen Street View -palvelu on saanut tänä vuonna osakseen runsaasti negatiivista julkisuutta, koska palvelun tarjoamat kuvat ja kuvausautot eivät ole juuri piitanneet ihmisten yksityisyydestä. Googlen kannalta tilanne vain paheni tällä viikolla, kun palvelun käyttäjät pääsivät Saksassa käsiksi kuviin, joiden ei kuulunut näkyä kenellekään.

Street View -käynnistyi Saksassa tällä viikolla, ja Google oli aiemmin kerännyt listaa niistä taloista ja paikoista, joita ei saanut lisätä palveluun. Tähän listaan saatiin noin 250 000 merkintää, mutta Googlen tekemän teknisen virheen takia joidenkin kieltolistalla olleiden paikkojen kuvia oli kuitenkin katsottavissa, jos palvelua käytti iPadeilla tai iPhoneilla.

Saksassa yksityisyyttä suojeleva virasto sai asiasta välittömästi yhteydenottoja. Viraston työntekijä Johannes Caspar ei ole mielissään Googlen toiminnasta, sillä hakujätti oli luvannut sopimuksessa, että kieltolistalla olevien paikkojen kuvat eivät Googlen mene palvelimille, vaan ne poistetaan. Google ei siis ole noudattanut sopimusta omalta osaltaan.


Street View -palveluun on tarkoitus lisätä lisää Saksan kaupunkeja vielä ennen ensi vuoden alkua. Viranomaiset saattavat kuitenkin estää tämän, jos Google ei korjaa löytyneitä epäkohtia.

Googlen julkaiseman tiedotteen mukaan ongelma kosketti viittä taloa Oberstaufenissa, jotka näkyivät lyhyen aikaa palvelussa. Google sanoo poistaneensa kyseisten paikkojen kuvat nyt palvelusta ja pahoittelee tapahtunutta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT