AfterDawn logo

OCZ asensi neljä Sandforce-ohjainta SSD-asemaan

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Muistivalmistaja OCZ on esitellyt Intel Developer Forum -tapahtumassa uutta RevoDrive X2 SSD-asemaansa, joka sisältää peräti neljä markkinoiden parhaksi väitettyä Sandforce-muistiohjainta. Asiasta kertoi HotHardware-sivusto.

RevoDrive-asemat eivät ole tarkoitettu perinteiseen 2,5" kovalevypaikkaan, vaan ne on rakennettu PCI Express -väylään asennettavan lisäkortin muotoon.

Neljän muistiohjaimen ansiosta levy muodostaa erittäin suoritukykyisen RAID 0-kokoonpanon. Muistina asemassa on käytetty Intelin MLC-flashmuistia (Multi Level Cell). Valmistaja lupaa asemalle vaikuttavia suorituskykylukemia. Enimmäislukunopeus on tietojen mukaan 740 MB/s ja kirjoitusnopeus 730 MB/s. IOPSien määrässä mitattuna asema kykenee suorittamaan 120 000 4k-random-write-operaatiota.

3 KOMMENTTIA

Grina1/3

Tuossa saattaisi jo huomata eron kovalevyyn...

Insomniu2/3

Originally posted by Grina:

Tuossa saattaisi jo huomata eron kovalevyyn...


Niinkin voisi sanoa!

Joker_3/3

Quote:

Neljän muistiohjaimen ansiosta levy muodostaa erittäin suoritukykyisen RAID 0-kokoonpanon.

Vaikka OCZ:n sivuillakin sanotaan näin, epäilen tätä. RAID-0 on tunnetusti erittäin huono vaihtoehto kun tarvitaan korkeaa IOPS-suorituskykyä. Esimerkiksi viiden levyn RAID-0-pakan IOPS-suorituskyky on sama kuin pakan huonoimman yksittäisen levyn.

Veikkaisin OCZ:n tarkoittavan enemmänkin jotain load-balancing-menetelmää tms., jonka avulla voidaan jakaa kuormaa tasaisesti. Ehkä jotain samaa ideaa kuin ZFS:n dynamic stripessa, jota myös joskus virheellisesti kutsutaan RAID-0:n vastineeksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT