AfterDawn logo

SuperTalentilta USB 3.0 -muistitikku RAM-välimuistilla

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

SuperTalent on esitellyt uutta nopeampaa USB 3.0 -standardia tukevan muistitikun. Pelkän nopeamman USB:n käyttäminen ei kuitenkaan ole riittänyt SuperTalentille, vaan se on saanut kasvatettua aseman suorituskykyä lisäämällä siihen RAM-välimuistin.

32 megatavun kokoinen DRAM-välimuisti parantaa suorituskykyä pienten datalohkojen tapauksessa jopa 300% muihin asemiin verrattuna. Yhtiön mukaan yleisesti ilmoitettu peräkkäisten operaatioiden nopeus pätee ainoastaan isoja tiedostoja käsitellessä, kun taas tosielämän tilanteissa kyseessä on useimmiten sadat pienet tiedostot, joiden käsittelyä välimuisti nopeuttaa huomattavasti.

SuperTalentin omissa testeissä 40 mp3-tiedoston kopiointiaika putosi 17 sekunnista alle viiteen välimuistin avulla. Suorituskyvyn erot tulevat esille entistä paremmin, kun kopioitavien tiedostojen lukumäärä kasvaa.

Välimuistilla varustettu USB-tikku saattaisi olla hyvä valinta, jos tarkoituksena on ajaa kevyttä käyttöjärjestelmää tikulta.


Asema tulee myyntiin 32 ja 64 gigatavun kokoisena ja hinnoiksi on ilmoitettu 129 ja 209 dollaria.

2 KOMMENTTIA

Valperi1/2

Quote:

32 megatavun kokoinen DRAM-välimuisti...

Tarkoititte varmaankin 32 gigatavun kokoista muistia?

Atreus2/2

Harvoinpa ne välimuistit gigatavujen kokoisia ovat.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki