AfterDawn logo

Elokuvapalvelu Voddler rantautuu Suomeen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
21 kommenttia

Ruotsalainen elokuvien suoratoistopalvelu Voddler tulee Suomeen. Kyseessä on palvelu, jonka avulla elokuvia voi katsella verkosta ilmaiseksi (suurinta osaa sisällöstä). Sen sanotaan useissa yhteyksissä olevan "elokuvien Spotify". Mainosrahoitteinen palvelu tulee Suomeen Elisan ja Saunalahden asiakkaiden saamien kutsujen kautta. Muut suomalaiset pääsevät palveluun käsiksi vanhojen käyttäjien lähettämien kutsujen avulla. Suomalaiset ovat päässeet tutustumaan palveluun jo aiemmin kepulikonstein.

- Markkinoilla ei ole vain kysyntää Voddlerin kaltaiselle palvelulle, vaan sellaista suorastaan vaaditaan, Elisan palveluliiketoimintajohtaja Mikael Rönnblad kertoo Iltalehdelle.

Voddler sisältää yhteensä 2500 elokuvaa ja televisio-ohjelmaa. Pieniosa sisällöstä on suomenkielistä. Vaikka Voddleria mainostetaankin ilmaisena palveluna, niin 20 prosenttia sisällöstä on maksullista. Uusinta sisältöä voi palvelun kautta vuokrata itselleen vuorokauden ajaksi (hinta 2,7 tai 3,7 euroa). Voddler on jo aiemmin laajentunut Tanskaan ja Norjaan. Sillä on yhteensä 720 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.


Voddlerilla on sopimukset isoimpien elokuvastudioiden, kuten Walt Disneyn, Dreamworksin, NBC Universalin, Paramountin, Warner Bros.:in, Touchstone Picturesin, Metro Goldwyn Mayerin, New Line Home Entertainmentin, Columbia Picturesin, HBO Home Videon, Miramaxin, Buena Vistan ja Sony Picturesin kanssa.

21 KOMMENTTIA

Opolo1/21

Kepulikonstein?

Ihan betaohjelman kautta jakelivat tunnuksia keväällä.

Ongelmana tuossa on vielä pieni sisältömäärä, 2500 elokuvaa ja sarjaa ei vielä montaa tuntia laatusisältöä kata. Määrä varmaan kasvaa ajan myötä ja palvelu voi kehittyä hyväksikin.

Grina2/21

Ei tuohon mitään kepulikonsteja ole tarvittu. Kutsun avulla on voinut käyttää jo useita kuukausia. Kutsunkin sai Voddlerin viralliselta sivulta pyytämällä.

Pihlis123/21

Tos voddlerissa pitäs olla mahdollisuus käyttää sitä PS3 / Mediatankkien kautta niin toi vois breikata hyvin. Itseäni häiritsee viritellä tota läppäriä tohon kotiteatteriin kiinnni pelkästään siksi että voin katsoa leffan.

PJL784/21

Tuliko toi nyt jotenkin Elisalle ja Saunalahdelle tarjontaan?

Edit:

Mitään uutta siis tule.

friis5/21

Lainaus:

Suomalaiset ovat päässeet tutustumaan palveluun jo aiemmin kepulikonstein.


Voddleria on pystynyt käyttämään Suomessa koko sen olemassaolon ajan. Kutsuja palveluun sai ainakin aikoinaan suoraan voddlerin sivuilta. Kutsuilla pystyi rekistöröitymään ja käyttämään palvelua suomesta käsin ilman mitään 'kepulikonsteja'.

vinkura6/21

Minä kokeilin Voddleria, mutta pitäisi olla paljonnopeampi yhteys kuin tämä onneton yksimegainen.

teppoI7/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Grina:

Ei tuohon mitään kepulikonsteja ole tarvittu. Kutsun avulla on voinut käyttää jo useita kuukausia. Kutsunkin sai Voddlerin viralliselta sivulta pyytämällä.

En muista client-päivityksen tarkkaa numeroa, mutta talvella suomalaiset blokattiin pois palvelusta. Minulla ei ainakaan toiminut ja silloin pikaisen googletuksen perusteella muillakin oli tämä ongelma.

TemeTee8/21

Mitä kepulikonsteja muka tarvitsi? Itse rekisteröidyin ilman kutsuja tai proxyja n. kuukausi sitten.

KOD0U9/21

Hyvä on ohjelma. Elokuvat latautuu nopeasti ja kyllä moniin leffoihin löytyy jo suomenkieliset tekstit. Tosiaan, heti seuraavana päivänä sain kutsun, kun pyysin Voddlerin omalta sivulta. Ja kyllä, joskus helmikuussakohan Suomi blokattiin, mutta eipä tuota blokkiakaan kestänyt kun n. 2-3 viikkoa. Joskus tarjoavat noita vuokraleffojakin ilmaiseksi, kuten nyt syksyllä oli Back to School -kampanja, jossa jokaiselle annettiin yksi ilmainen voucher, jolla sitten pystyi lunastamaan vuokraleffan. Tosin kaikkiin vuokraleffoihin tuo ei toiminut. Mutta hyvältä tuo on vaikuttanut. Ja leffoja on tullut katottua laidasta laitaan tämän ansiosta :)

teppoI10/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TemeTee:

Mitä kepulikonsteja muka tarvitsi? Itse rekisteröidyin ilman kutsuja tai proxyja n. kuukausi sitten.

Okei, eli Voddler on toiminut ilmeisesti jo neljä kuukautta suomalaisilla. Tietoni eivät olleet siis ajantasaisia sillä puhuin puoli vuotta vanhaa asiaa :)


http://getsatisfaction.com/voddler/topic...other_countries

Rosecenze11/21

Siis miten tuon kutsun saa. Tuleeko se sähköpostiin ja sitäkautta sitten saa luvan rekisteröityä vai hä?

Zarok12/21

Jos saa kutsun, niin se ilmoitetaan sähköpostilla.

Voddler on loistava, mutta vielä on suhteelisen pieni tarjonta, mutta onhan kyseessä aika uusi sivusto.

lagmaster13/21

Joo onhan tuota jo tullut käytettyä, mutta ei siellä valitettavasti ole montaa elokuvaa/sarjaa joka kiinnostaisi. Ehkä tulevaisuudessa.

kipa6314/21

Hankin kutsun jo kolmisen kuukautta sitten. Hyvin on toiminut, mutta ongelmana se että tuntuu vaativan laadukkaaseen toistoon kohtuullisesti tehoja. Nykyinen olohuone-PC:ni Asrock ION330 ei oikein riitä pyörittämään. Sikäli outoa, että muuta HD kuvaa tuo masiina purkaa ihan ok. Oletettavasti Voddlerin käyttämä Adobe Air ei osaa hyödyntää kunnolla rautakiihdytystä tässä kokoonpanossa.

JanneMasa15/21

vissiin uusimman adobe air version kaa on jotain ongelmia tai jotain semmosta tais lukee voddlerin sivuilla eli jos oot menny päivittämään ni kokeiles vanhemmalla versiolla :)

matso916/21

Montakohan kertää tää vielä rantautuu suomeen uudestaan? Tuskin toimii oikeesti vieläkään. Sillon aikanaan palvelussa jopa pystyi muutaman leffan kattomaan. Systeemin uudistumisen jälkeenhän oli tuo tauko jossa evättiin suomesta katselu, ja sen jälkeen ei ole itsellä ainakaan toiminut. Korkeintaan kaistaa varastanut tuo clientti ohjelma.

duodanoin..... (vahvistamaton)17/21

Toimiikos nyt aiemmin hankitut tunnukset vielä ja kuinka kauan(siis jos ei ole elisan asiakas)? Meinaan vaan, kun tarkoitus oli käyttää operaattorin tarjousta hyväksi ja ottaa nopeampi netti 2v sopimuksella. Mutta jos se tarkoittaa hyvästejä Voddlerille, niin ei hyvä.

Toisaalta onko kilpailuviranomaisten mielestäkään Elisalla oikeus tappaa tuotetta muiden operaattoreiden asiakkailta, jos kerran ei itse suostu tarjoamaan yhteyksiäkään kuin valikoidulle osalle suomea? (Tai tuskin tämä kiinnostaa viranomaiisia vai?)

Vuohi18/21

Mietihän nyt vähän, ja ehkä vielä vähän enemmän sen jälkeen.

Voddleriin pääsee mukaan kutsulla, joko sivujen tai kaverin kautta. Elisalla on nyt vain mahdollisuus tarjota näitä kutsuja asiakkailleen, niin hankalaa kuin niiden saaminen onkin ollut. Mitä Voddler hyötyisi siitä, että vain osa suomalaisista netin käyttäjistä käyttäisi palvelua?

duodanoin...... (vahvistamaton)19/21

Tokihan asiaa tuli tuolta kantilta mietittyä, ei täällä Venäjän rajallakaan ihan palikoita olla vakka melkein ehkä. :P No joo, miksi siis kysyin tyhmän kysymykseni? Tässä kun ei ole aikaa nyt lukea noita uutisia täysin vielä tähän aikaan päivästä, niin eri lähteistä kun näkee otsikoita "Elisalla yksinoikeus" jne. niin pistää miettimään, etenkin kun elisa ilmeisesti oli suurin yksittäinen sijhittaja...

Eli mitä Voddler hyötyisi? Ei mitään, paitsi elisan maksamat rahat. Potentiaalinen hyötyjä voisikin olla elisa. Alueilla joilla sen liittymiä tarjolla, moni voisikin valita tästä syystä sen. Mutta ok, tämä on kaukaa haettua ja palaan alkuperäiseen ajatukseeni ja komppaan sinua, eli kaikki tuon saavat, kunhan saavat kutsun.

Vuohi20/21

Heh, en sentään palikkana pitänyt :) Eri lähteiden epämääräinen uutisointi saattaa tietysti antaa virheellisen käsityksen tilanteesta ja päässä alkaa salaliittoteoriat jylläämään - karkeasti sanottuna. Toki itsekin mietin, mikä on Elisan lopullinen tarkoitus tämän yhteistyön myötä, koska kutsuja on helppo ollut saada ja on edelleen.

Bluejack21/21

Vielä kun elisa liittäisi tuon elisa viihde pakettiin niin hommahan olisi suorastaan loistava.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT