AfterDawn logo

Sony ei aio korvata Other OS -tuen poistamista

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
15 kommenttia

Tämän kuun alussa Sony julkaisi PlayStation 3 -pelikonsoleille uuden 3.21-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen, joka poisti vanhemmista PS3-konsoleista Other OS -tuen. Euroopassa asuvat kuluttajat eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä tilanteeseen, vaan he ovat vaatineet Sonyltä ja jälleenmyyjiltä hyvitystä asian tiimoilta.

Amazon-verkkokauppa on jo hyvittänyt joillekin kuluttajille osan konsolin hankintahinnasta takaisin, mutta nähtävästi Sony ei aio tätä tehdä. Sonyn PR-vastaavana Britanniassa toimiva David Wilson sanoi ymmärtävänsä joidenkin kuluttajien kokeman turhautumisen, mutta hänen mukaan Sony ei ole rikkonut mitään säädöksiä, eikä yritys aio täten korvata mitään.

Wilsonin mukaan PS3 on ensisijaisesti pelikonsoli ja tätä seikkaa Sony on aina tähdentänyt mainonnassaan. Wilson sanoo ettei konsolin myyntipaketissa tai ohjekirjassa mainita mitään esim. Linuxin asentamisesta. Tämän lisäksi ohjekirjassa mainitaan, että konsolin ominaisuudet voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta.


Sonyn mukaan jälleenmyyjät voivat halutessaan korvata asiakkailleen jotain, mutta Sony ei korvaa jälleenmyyjille mitään, joten jälleenmyyjät maksavat korvaukset omasta pussistaan.

Eri EU-maiden viranomaiset eivät ole toistaiseksi kertoneet virallista kantaansa asiaan, joten Sony voi joutua vielä maksamaan kuluttajille, jos Sonyn toiminnan todetaan rikkoneen EU-direktiivejä.

15 KOMMENTTIA

Skull_Cro1/15

Olisi nyt edes voinut laittaa jonkin pelin ilmaiseksi jakoon, jotta vähän edes tästä pottuuntuneet immeiset lohtuisivat.

karhi2/15

Eipä tarvii murehtia tuostakaan, kun ei ole mitään pelikonsolia. PC:llä on muutenkin mukavampi pelata, olen ps:ää päivän pari kokeillut ja se riitti.

Ilborg3/15

Suomen kuluttajalain mukaan tuosta saattaa saada korvauksia, sillä laite ei ole enää sitä mitä myytiin. Tietysti voi softapäivityksen jättää tekemättä, mutta pääseekö pelaamaan verkossa enää? Tällöinhän laite taas on oleellisesti erilainen kuin myytiin. Toki ongelma laissa on se, että jälleenmyyjäthän tuossa kärsisi aika pahasti jos joku on korvausvelvollinen.

Kyllä omasta mielestä softasta ei saa ottaa ominaisuuksia pois sen jälkeen kun niitä on mainostettu. Muutenhan se on suoraan sanottuna petos, ja kusemista asiakkaan silmään. Jos tuota ominaisuutta ei käytetty millään tavalla mainoksena niin ongelmaa ei olisi. Kyseinen ominaisuus varmasti ei ole ollut se valttikortti myynnissä, osalle käyttäjistä se on varmana ollut tärkeä ominaisuus.

Mahdollisestihan koko juttu lähti siitä liikkeelle, kun joku onnistui kiertämään "Other os" systeemin rajoitukset blu-raylle sekä grafiikalle. Eli tuon hakkeroinnin jälkeen tuolla olisi voinut vaikka pelata muitakin pelejä jne.

TuPP34/15

Itse en ole ainakaan yleisimmissä tietolähteissä törmännyt PS3 Linuxin mainostamiseen, luulin sen olevan pikemminkin käyttäjien oma häksäys kuin PS3:n oma ominaisuus.

ArttuH5N15/15

Ottivat pois ominaisuuden joka todennäköisesti vaikutti monien ostopäätökseen. Olisivat voineet sen yhden pelin tai jotain vastaavaa antaa korvaukseksi. Vaikka ominaisuus tuskin oli niin suuressa käytössä, riisuttiin nyt luvattu ominaisuus.

MaveZ6/15

Jossain pyörii juttua siitä, että Sony olisi saanut PS3:lle verohelpotuksia sen vuoksi, että sitä myytiin myös "tietokoneena" Other OS -ominaisuuden vuoksi.

En tosin tiedä tämän jutun todenperäisyyttä.

Aika perspano hommaa Sonylta kuitenkin, mutta mitä sopii odottaa ko. firmalta? Varmaan konsultointiapua pyydetty levypuolelta.

arcanix7/15

Voi myös lopettaa vikinän ja imuttaa geohotin modifoiman 3.21 firmiksen josta tuki edelleen löytyy.

kolmis8/15

Nyt se sony vasta elämänsä virheen teki kun tuota konsolia ostetaan juuri htpc:n korvaajaksi todella paljon.

Myynti varmasti vähenee tai porukka rupee kattelee firmiksiä just sen takia että ominaisuudet saadaan säilytettyä.

arcanix, saako tuon modifrimiksen asennettua saman version orkkiksen päälle?

d2maca9/15

>Wilson sanoo ettei konsolin myyntipaketissa tai
>ohjekirjassa mainita mitään esim. Linuxin asentamisesta.

Ei kai kukaan ole Sonya Linuxin poistamisesta haastanutkaan, OtherOS-ominaisuudestahan tässä on kyse!

OILgame10/15

Kyllähän ne tuosta kaiken järjen mukaan joutuu maksamaan korvauksia, mutta ei minua ainakaan mikään muutaman kympin korvaus lohduttaisin, jos monen sadan euron laitteesta tulisi yhtäkkiä täysi lelu.

Yesse11/15

Ensin pois vanhojen konsolien pelituki ja nyt tämä. Nämä olivat tosi hienoja syitä ostaa PS3.

Michelola12/15

olihan toi nyt turha ominaisuus muutenki

toope13/15

Eiks tää ole vähän sama jos ostat blu-ray soittimen ja myöhemmin julkaistaa päivitys laitteeseen jota ilman et pysty katsomaan blu-ray elokuvia. Jos taas päivität laitteen et pysty katsomaan DVD elokuvia. Tai ostat auton ja myyjä soittaa puolenvuoden päästä ilmoittaen että tuoppas ne kesärenkaat takaisin ei ne kuulukkaan kauppaan.

YfiADRMmmX (vahvistamaton)14/15

ThatÂ’s not just logic. ThatÂ’s really sesnlbie.

Bodomed15/15

Itse olisin ostanus paksun ps3:sen juurikin tuon PS2 tuen takia. Mutta ei ollut sillä hetkellä missään myynnis sopivaan hintaan. Joten ostin litteän mallin sitten. Nytt kyrsii kun ei voi pelata vanhoja PS2 ja PS1 yhdellä konsolilla.

Nyt yritänkin vaihtaa jossain PS3 silmin paksuun vanhalla firmiksellä. Vaikee se varmasti on...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT