AfterDawn logo

Osakkeenomistajat hyväksyivät Googlen On2-kaupan

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
2 kommenttia

Viime kesänä Google yllätti monet tahot, kun se ilmoitti ostavansa videokoodekkeja toteuttavan On2 Technologies -yrityksen. Kauppa ei kuitenkaan edennyt aivan ongelmitta, sillä On2:n osakkeita omistavat tahot vastustivat kauppaa hyvän tovin, mutta eilen hekin lopulta suostuivat kauppaan.

Alunperin kauppasummaksi arvioitiin 106,5 miljoonaa dollaria, mutta nyt summa on noussut jo yli 130 miljoonaan dollariin. Kaupan myötä On2 sulautuu osaksi Googlea, nykyiset On2:n osakkeita omistavat tahot saavat yrityksen osakkeista vaihdossa rahaa ja Googlen A-osakkeita.

Kauppa virallistetaan huomenna, jos mitään yllättäviä esteitä ei ilmaannu horisonttiin. Tämän jälkeen voidaan odotella Googlen tiedotetta, jossa kerrotaan mitä On2:lta saatavilla teknologisilla ratkaisuilla aiotaan tehdä. Spekulaatioiden mukaan luvassa voisi olla uusi ilmainen ja avoin videokoodekki.


On2 on parhaiten tunnettu VP3-, VP6-, VP7- ja VP8-koodekeistaan. VP3 on toiminut Theora-koodekin pohjana ja VP6 on tullut puolestaan tutuksi Adobe Flash -selainlaajennuksen myötä, johon se lisättiin Flash Playerin 8-versiossa.

On2:lla on toimintaa myös Suomessa, jossa yritys toimii On2 Technologies Finland Oy -nimen alla.

2 KOMMENTTIA

jees (vahvistamaton)1/2

Ontuu.

... (vahvistamaton)2/2

Jes, saatiin Googlen tuotekehitystä Suomeenkin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT