AfterDawn logo

Aikuisviihdettä luvatta tarjoavia videosivustoja haastettu oikeuteen

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
4 kommenttia

Yhdysvalloissa on jälleen haastettu internetin videosivustoja oikeuteen, mutta tällä kertaa ongelmakohtana eivät ole TV-sarjat tai Hollywoodin hittielokuvat, vaan aikuisviihdevideot.

Haasteiden takana on Pink Visualin tekijänoikeudet omistava Ventura Content -yritys, jonka mukaan Mansef Productions- ja Interhub-yritykset hyödyntävät luvatta heille kuuluvaa sisältöä. Ventura Content haluaa videosisällön luvattomasta hyödyntämisestä korvauksia 6,75 miljoonaa dollaria.

Ventura Contentin mukaan heille kuuluvaa sisältöä käytetään luvatta mm. keezmovies.com-, pornhub.com-, extremetube.com- ja tube8.com-sivustoilla, vaikka näiden sivustojen ylläpitäjille on lähetty DMCA:n mukainen poistopyyntö.


Muiden videosivustojen tavoin myös aikuisviihteeseen keskittyneet videosivustot näyttävät sivustolla käyttäjiensä lisäämiä videoita. Koska käyttäjien lähettämiä videoita ei yleensä tarkisteta tekijänoikeusrikkomusten estämistä varten, levitetään kyseisten sivustojen avulla eteenpäin luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä.

XBIZ Researchilla työskentelevä analyytikko Rhett Pardon arvioi Mansef Productions- ja Interhub-yritysten pyörittämien sivustojen tuottavan kuukaudessa kolme miljoonaa dollaria rahaa mainostulojen ja maksullisten jäsenyyksien avulla.

Kyseiset sivustot ovat kohtuullisen suosittuja myös Suomessa, sillä esim. pornhub.com on internet-sivustojen suosiota mittaavan Alexan mukaan Suomen mittauksissa 42. suosituin sivusto.

4 KOMMENTTIA

Bluejack1/4

Nooh,vastaavia sivuja piisaa,liiaksikin saakka.


VIPI872/4

kiitos hyvistä linkeistä ;)

kikuu3/4

Joo kiitos linkeistä, vaikka kaikki olivatkin jo tuttuja ;D

Nojoo. Sen verran pimeää bisnestä muutenkin, että noita "laittomia" videoita nyt löytää mistä vain.

Yesse4/4

Ai siihen tarvitaan oikein lupa? Noh, eiköhän näitä riitä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT