AfterDawn logo

Ubuntun oletushakukone vaihtuu Yahooksi

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
14 kommenttia

Hakukoneiden välinen kuuma kamppailu asiakkaista on jälleen jatkunut, ja uusimmat nimekkäät yhteistyökumppanit ovat jatkossa hakujätti Yahoo ja Ubuntu-jakelun kehityksestä vastaava Canonical.

Uuden yhteistyön myötä Ubuntun mukana tulevan Firefox-selaimen oletushakukone ja aloitussivu vaihtuu Yahooksi, joten tällä hetkellä käytössä oleva Google ei nähtävästi tarjonnut yhtä hyvää tulonjakosopimusta.

Muutos astuu voimaan Ubuntun tulevissa kehitysversioissa ja seuraavassa vakaassa 10.04-julkaisussa eli Lucid Lynxissä, jonka on tarkoitus ilmaantua ladattavaksi huhtikuussa. Ubuntun käyttäjät voivat luonnollisesti vaihtaa oletushakukonetta tai -selainta, mutta vaihdon tekevät tahot eivät tuo Canonicalin kassaan rahaa, joten Ubuntun parasta haluavat käyttäjät saattavat kohdata uuden moraalisen ongelman.

Ubuntun työpöytäversion kehitystä johtavan Rick Spencerin mukaan yhteistyöstä saaduilla rahoilla hankitaan kehittäjiä ja muita resursseja, joiden avulla Ubuntun kehitystä voidaan auttaa.


Ubuntu on ollut viime vuosien ajan selvästi suosituin Linux-jakelu kuluttajien keskuudessa, joten oletushakukoneen vaihtaminen tuonee Yahoolle runsaasti uusia käyttäjiä.

14 KOMMENTTIA

bfr1/14

Käyttääkö joku oikeasti jotain muuta kuin googlea?

pera (vahvistamaton)2/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:

Käyttääkö joku oikeasti jotain muuta kuin googlea?

eip.

Leonnart3/14

Kyllä se luultavasti kannattaa vain ruveta kasvamaan pois Googlen alaisuudesta. :-)

6630nokia4/14

Google selvästi paras hakukone. Enkä todellakaan rupea mitään muuta käyttämään.

Jussi_R5/14

Kyl mä ainakin käytän!
Nyt testissä tämä:
http://www.baidu.com/

Hemmetin hyvä, mut välil o "pienii" kielellisiä ongelmia. =)

WumWum6/14

Mielenkiintoinen veto tähän väliin. Onneksi hakukoneen saa muutettua miksi vain, joten yahoota ei tarvitse katsoa kuin asennuksessa. Ubuntun täytyisi nyt ottaa vielä rohkeampia askeleita ja tehdä jotain uutta ja innovatiivista käyttöliittymänsä suhteen. Ehkäpä tämä oli askel siihen suuntaan. Tosin väärällä jalalla.

URD_1 (vahvistamaton)7/14

Mutta eikös Yahoo nykyään käytä Microsoftin Bingiä hakumoottorina? Eli Ubuntu-käyttäjät saavat oletuksena nauttia Microsoftin hakutekniikasta?

Bazilli8/14

Yahoota ei varmaan käytä kuin ne tohelot jotka juurikin asentavat sen ''vahingossa'' jonkin ohjelman sisälvän sponsori toolbarin/muun kylkiäisen mukana.

_kooma_9/14

Jepulis.. En kyllä siirry Yahoon käyttäjäksi vaikka tuenkin avoimia softia. Nyt on ollut käytössä gmail, maps.google ja google ihan hakukoneenakin. Aiemmin, siis joskus vuosia sitten käytin ainoastaan Altavistaa, mutta jotenkin se hiljalleen vaihtui Googleen..

Ei tuossa Yahoossa varmaan mitään vikaa sinänsä ole, mutta kun kerran on jo vuosien saatossa ehtinyt googlettelemaan niin vaihtaminen ei oikein tunnu mielekkäältä. Tosin eihän sitä koskaan tiedä, voihan sitä vaihtaakkin jos vaan osoittautuu hyväksi ja toimivaksi hakukoneeksi..

Tosin gmail, on ja pysyy..

Fri1310/14

Ketkä käyttää ubuntua? Ubuntu saattaa olla median lellikki mutta se ei ole suosituin käyttäjämäärissä muiden suurien jakeluiden kohalla. Debian, Fedora ja OpenSUSE menee ohi käyttäjämäärissä. Pelkästää jo Mandrivalla on yli 20 miljoonaa käyttäjää ja Canonicali viimeksi kertomat käyttäjämäärät on n. 20 miljoonaa. Debiania käyttäviä on jo brasiliassa ainoostaa 52 miljoonaa ja kaikki käyttää KDE SC:ta eikä Gnomea. Ubuntu on pieni tekijä vielä mutta median lellikki ja alkuporras uusille käyttäjille jotka vaihtaa sitte distroa itsellee parempiin.

Ja jos haluaa että ubuntu paranee käyttöliittymältä nii panostakaa Gnome-shellin kehityksee eikä Ubuntuu. Ubuntu ei kehitä mitää vaa ainoostaa käyttää muide kehittämiä softia.

Canonical myös pyrkii enemmä tuomaa suljettuja ohjelmistoja käyttäjille ja sitomaa käyttäjät heidä omiin palveluihin http://www.canonical.com/system/files/Canonical Contributor Agreement, ver 2.5.pdf

http://video.google.com/videoplay?docid=3385088017824733336#

tommis (vahvistamaton)11/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Fri13:


Ketkä käyttää ubuntua? Ubuntu saattaa olla median lellikki mutta se ei ole suosituin käyttäjämäärissä muiden suurien jakeluiden kohalla. Debian, Fedora ja OpenSUSE menee ohi käyttäjämäärissä. Pelkästää jo Mandrivalla on yli 20 miljoonaa käyttäjää ja Canonicali viimeksi kertomat käyttäjämäärät on n. 20 miljoonaa. Debiania käyttäviä on jo brasiliassa ainoostaa 52 miljoonaa ja kaikki käyttää KDE SC:ta eikä Gnomea. Ubuntu on pieni tekijä vielä mutta median lellikki ja alkuporras uusille käyttäjille jotka vaihtaa sitte distroa itsellee parempiin.

Ja jos haluaa että ubuntu paranee käyttöliittymältä nii panostakaa Gnome-shellin kehityksee eikä Ubuntuu. Ubuntu ei kehitä mitää vaa ainoostaa käyttää muide kehittämiä softia.

Canonical myös pyrkii enemmä tuomaa suljettuja ohjelmistoja käyttäjille ja sitomaa käyttäjät heidä omiin palveluihin http://www.canonical.com/system/files/Canonical Contributor Agreement, ver 2.5.pdf

http://video.google.com/videoplay?docid=3385088017824733336#

Suurin osa linuxin käyttäjistä. Toivottavasti eivät vaihda yahooseen. :(

Agakonna12/14

Olen Ubuntu käyttäjä ja en halua mitään Yahoita tai muita sellaisia. Google on ja pysyy oletushakukoneenani. Tosin tuo uudistus on käytännössä melko pieni.

Fri1313/14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tommis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Fri13:


Ubuntu saattaa olla median lellikki mutta se ei ole suosituin käyttäjämäärissä muiden suurien jakeluiden kohalla. Debian, Fedora ja OpenSUSE menee ohi käyttäjämäärissä. Pelkästää jo Mandrivalla on yli 20 miljoonaa käyttäjää ja Canonicali viimeksi kertomat käyttäjämäärät on n. 20 miljoonaa. Debiania käyttäviä on jo brasiliassa ainoostaa 52 miljoonaa ja kaikki käyttää KDE SC:ta eikä Gnomea.

Suurin osa linuxin käyttäjistä. Toivottavasti eivät vaihda yahooseen. :(

20 miljoonaa on suurempi osa kuin 52 miljoonaa? 20 miljoonaa on suurempi kuin 130 miljoonaa? No ei tarvi edes vastata. Olen aina ollut huono matematiikassa.

JPQ14/14

Jaa kuka käyttää yahoota no minä olen silloin kun Googlella en saanut hyvää osumaa sain joitain osumia Yahoolla mitä Googlella en. Yleensä kuitenkin Googlea ja kuka käyttää Linuxia kun Mäkkejäkin on (ei vaiskaan älkää ottako herneitä nenään mutta minua ärsyttää asenne että joku hakukone olisi täysin käyttökelvoton piti tehdä hieman protestia)... ps. Mäkkiin siirtymässä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT