AfterDawn logo

BREIN sulki viime vuonna satoja nettisivuja

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
7 kommenttia

Hollannissa piratismia vastaan taisteleva BREIN teki runsaasti töitä vuoden 2009 aikana, ja viime torstaina julkaistujen tietojen (Googlen käännös) mukaan tekijänoikeusjärjestö sulki viime vuonna yhteensä 615 luvattoman tiedostonjakelun mahdollistanutta nettisivua.

Suurin osa näistä oli Torrent-sivustoja, joita suljettiin 393 kappaletta. Toisella sijalla olivat internetin videosivustot (38 suljettua sivustoa) ja kolmantena ed2k-sivustot (35 suljettua sivustoa). Sivustojen sulkemisen ohella BREIN puuttui nettimainontaan, jonka seurauksena eri mainostahot poistivat yli 37 000 luvattomaan lataamiseen kannustanutta mainosta.


BREIN:in nettitoiminnan kannalta paras tulos saavutettiin marraskuussa, kun Mininova-sivusto poisti suurimman osan sen tarjoamista torrent-tiedostoista. Sama kohtaloa odottaa myös The Pirate Bay -sivustoa, jonka pitää poistaa tietyt torrent-tiedostot maaliskuun alkuun mennessä.

Internetin lisäksi BREIN taisteli myös piraattikopioiden myymistä vastaan, ja viime vuonna sen toimet auttoivat takavarikoimaan yli 180 000 piraattilevyä.

7 KOMMENTTIA

Malboro1/7

Eipä ole minun elämääni vaikuttanut millään tavalla :D

Abexi2/7

Miten voi hollantilainen piratisminvastainen järjestö sulkea/rankaista noin tehokkaasti maailmanlaajuisia sivuja?

Bani6663/7

Lainaus:

Sama kohtaloa odottaa myös The Pirate Bay -sivustoa


Ööh, miks sen pitää muka totella breiniä, jos ei sijatse palvelimet siel? Eiks oo vähä tyhmää kirjoittaa tolleen... Mutta joo, sama kohtalo vähitellen odottaa sitäkin, muttei brein sitä voi tehä kun se on hollannissa?

friis4/7

Lainaus:

Miten voi hollantilainen piratisminvastainen järjestö sulkea/rankaista noin tehokkaasti maailmanlaajuisia sivuja?

Kaikkien suljettujen sivujen palvelimet ovat hollannissa jonka lait kieltävät kyseisen toiminnan. Piratebayhin tuomio ei tule vaikuttamaan, koska sen palvelimet eivät ole sijainneet hollannissa vuosiin.

himpo5/7

Hollanti oli ennen palvelimien luvattu maa, ei enää.

SandboX6/7

Siitä huolimatta (suljetuista Torrent sivuistoista ) torrent sivustojn määrä kasvoi viime vuonna.Turhaa on breinin työ aivan turhaa ajan haaskausta.

horgh7/7

Uskomatonta rahojen tuhlausta tuollainen taistelu tuulimyllyjä vastaan. BREIN kusettaa asiakkaitaan tuhlaamalla heille kuuluvia rahoja tällaiseen täysin turhanpäiväiseen työhön. Onhan jo muutamassakin tutkimuksessa todettu, että "laittomasti" lataavat ostavat enemmän musiikkia kuin lakia kunnioittavat. Täten siis nuo BREIN:n toimet vain haittaavat heidän asiakkaiden myyntiä.

Sitä paitsi, aina kun yksi tiedostonjakosivusto suljetaan tulee aina vähintään kaksi uutta tilalle. BREIN saisi laskea paljonko haaskaa asiakkaidensa rahaa tällaiseen turhaan toimintaan. Saavutettuja hyötyjä kun ei tutkimustenkaan mukaan ole lainkaan. Näin jokainen tällaiseen ihmisten vainoamiseen käytetty sentti on suoraan pois BREIN:n asiakkaiden taskusta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT