AfterDawn logo

McDonald's verkottaa osan asiakkaistaan ilmaiseksi

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
11 kommenttia

Pikaruokaketju McDonald's tarjoaa tammikuun puolivälistä lähtien Yhdysvalloissa ja Kanadassa ilmaisen WLAN-yhteyden asiakkaillensa, PC World kertoo. Päätelaitteiden yleistymisen myötä langattomasta lähiverkosta on tullut rapakon takana ravintoloille ja kahviloille niin sanottu sisäänvetotuote.

Yhdysvalloissa McDonald's-ketjun 13 000 ravintolasta ilmainen yhteys on tulossa noin 11 tuhanteen. Toistaiseksi yhteydet ovat olleet maksullisia. Kahden tunnin selailusession hinta on ollut tähän asti 2,95 dollaria.

Teleoperaattori AT&T on tarjonnut maksukykyisille käyttäjilleen rajoituksetonta WLAN-yhteyttä muun muassa Starbucks- ja McDonald's-ravintoloissa. AT&T:n mukaan yrityksen langattomia lähiverkkopisteitä on käytetty tänä vuonna jo 51 miljoonaa kertaa. Luku on yli kaksinkertainen vuoden 2008 tulokseen verrattuna.

"Kun katsoo Starbucks-kahvilan asiakkaita, näkee enemmän ihmisiä nokka kiinni kannettavan näytössä kuin jutustelemassa kahvin äärellä", vertaa Pund-IT:n pääanalyytikko Charles King eWeek-lehdelle.


Kingin arvioiden mukaan McDonald's aikoo matkia Starbucksin menestysmallia, sillä tänä vuonna ketju toi valikoimiinsa omat espressokahvinsa ja nyt on vuorossa ilmainen internet-yhteys. Vielä ei ole tietoa, tuleeko ketjun liikemalli internet-yhteyden osalta leviämään muihin maihin.

11 KOMMENTTIA

_kooma_1/11

Eikös suomen hesburgereissa ole tollanen wlani ollu jo kauanki, en vaan varma ole et oliko ilmanen, mut muistelisin niin.
No eipä tuo mäcci muutenkaan houkuttele (tää on taas näitä maku asioita)..

nervuli2/11

Hesburgerissa on maksullinen wlan ja kallis sellainen.

Mutta mitä lisäarvoa tälle uutiselle antaa kommentti, että joku ei tykkää syödä paikassa X? Jos ei tykkää niin hyvä, sen tiedon voi pitää itsellään. Ei aina tarvii ruokkia turhanpäiväistä, X on parempi kuin Y hössötystä.

Diazzi3/11

Kyllä ainakin Porvoon mäkkärissä on ilmainen wlan-verkko asiakkaille, jota saa käyttää about tunnin ajan ilman erillisiä koodeja.

malagant4/11

Huvittavinta ainakin Oulun Hesburgerin maksullisessa verkossa oli ja on se, että jo yli 1 200 WLAN-tukiasemaa käsittävä panOULU-verkko kuului/kuuluu erittäin hyvin ko. ravitsemusliikkeessä – täysin ilmaiseksi.

Monikohan Oulun keskustan Hesburgerissa WLAN-setelin on (turhaan) ostanut? ;)

Jalpuri5/11

Tapiolan mäkkäristä löytyy myös (ilmainen?) wlan, vaatii tosin jonkin sortin kirjautumisen.

mickey (vahvistamaton)6/11

Suomessahan on jo pidemmän aikaa ollut ilmainen wlan mäkkäreissä. Siitä vain ei ole pidetty sen kummempaa meteliä. Oikeastaan suomessa ollaan oltu todellisia edelläkävijöitä, sillä espresso ja muut erikoiskahvit myös lanseerattiin hetki sitten. Ei se aina mene niin että suuressa ja mahtavassa amerikassa ennen meitä :)

Zarok7/11

Odottellaan hetki niin joku iso paha elokuva/musiikki yhtiö vie mäkkärin oikeuteen laittomasta elokuvan/musiikin lataamisesta.

tkkaisla8/11

Myös Lahden keskustan mäkkärissä ilmainen wlan. Ainoa muu maininta verkosta sen näkyvyyden lisäksi on tarrat ulkoikkunoissa.

anon112233 (vahvistamaton)9/11

Suomessa jokaisessa, ainakin OY:n alla toimivassa Mc Donaldsissa on ilmainen wlan-verkko. Ollut vuoden päivät jo suunnilleen.

LaLLi8010/11

Lainaus:

McDonald's aikoo matkia Starbucksin menestysmallia, sillä tänä vuonna ketju toi valikoimiinsa omat espressokahvinsa


Taitaa olla Suomi joku kokeilumaa, kun kauan sitten olen asentanut Mäkkeihin erikoiskahvikoneita McCafe konseptin nimissä.

kili_711/11

No pääkaupunkiseudulla melkein jokaisessa mäkissä wlan on ollut jo vaikka kuinka kauan. Mannerheimin mäkkärissä joka 2vuotta? ainakin siellä olen dataillut puhelimella monen mont kertaa :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT